Quantcast

Vilniaus mero premija apdovanotas poetas J.Marcinkevičius

Rotušėje Vilniaus miesto meras Vilius Navickas pasveikino 45-ojo poezijos festivalio „Poezijos pavasaris 2009“ dalyvius – poetus iš Lietuvos ir užsienio, literatūros kritikus, žinomus meno ir visuomenės veikėjus.

„Poezija yra tarsi sielų gydytoja – ji žadina mūsų vaizduotę, įkvepia mus ir padeda primiršti kasdienius rūpesčius. Esu laimingas, kad gilias tradicijas turintis poezijos festivalis, sėkmingai gyvuoja bei įsilieja į Vilniaus, šių metų Europos kultūros sostinės, gyvenimą“, – į festivalio dalyvius ir svečius kreipėsi V.Navickas.

Šįkart kasmetinę mero premiją V.Navickas įteikė poetui, Vilniaus garbės piliečiui, Justinui Marcinkevičiui. Rašytojas buvo pagerbtas už poeziją apie Vilnių ir naują poezijos knygą „Naktį užkluptas žaibo“.

„Dar dabar sunku patikėti, kad festivalis vyksta jau 45-tą kartą – iš nieko gimęs „Poezijos pavasaris tapo svarbia mūsų kultūros dalimi. Dėkoju Vilniaus miestui už paramą puoselėjant „Poezijos pavasarį “, – teigė poetas.

Iki birželio 1 dienos vyksiantis Šiemet „Poezijos pavasaris“ šiemet sukvietė žymius poetus iš Lietuvos: renginyje dalyvauja jau nuolatiniais tapę svečiai Vitalija Bogutaitė, Eglė Juodvalkė iš JAV ir Lidija Šimkutė iš Australijos. Taip pat dalyvauja rašytojai iš Suomijos, Turkijos, Ukrainos, Lenkijos, Airijos, Portugalijos, Latvijos, Baltarusijos, Bulgarijos, Rusijos. Festivalyje savo eiles skaitė ir 2009 m. kultūros sostinės Linco miesto poetas Christoph Janacs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių