Quantcast

R. Šimašius: Tymo turgelis ir toliau sėkmingai veiks

  • Teksto dydis:

Šiandien Vilniaus meras Remigijus Šimašius susitiko su Tymo turgelio prekeiviais. Sostinės vadovas juos užtikrino, kad Tymo turgelis toliau sėkmingai veiks, o jame bus prekiaujama pačių ūkininkų užauginta produkcija ir išskirtiniais gaminiais.

„Tiek Tymo turgelio prekeiviams, tiek čia perkantiems vilniečiams nerimauti neverta – turgelis ir toliau sėkmingai veiks. Dabartiniams turgavietės operatoriams baigiasi sutarties terminas, tad natūralu, jog skelbiame naują konkursą, kuriame dalyvauti galės visi. Taip pat ir dabartiniai turgelio šeimininkai. Na, o kitais metais turgelis vilniečius pasitiks dar dažniau ir su daugiau renginių “, –sakė Vilniaus meras.

Sutartis su buvusiais turgelio šeimininkais buvo pasirašyta 3 metams. Ji baigiasi kitų metų vasario 21 d., tad naujas turgavietės operatorius veiklą Maironio ir Aukštaičių gatvių kvartale vykdyti galės jau nuo kitų metų kovo mėnesio. Savivaldybė skelbia skaidrų ir viešą konkursą, kuriame dalyvauti galės visi norintys ir gebantys tinkamai organizuoti turgavietės veiklą.

Dabartinis turgavietės operatorius, deja, neužtikrino skaidrių ir konkurencingų sąlygų turgavietėje norintiems prekiauti ūkininkams. Sostinės savivaldybė yra gavusi ne vieną skundą dėl nesąžiningo vietų skirstymo ir nepakankamo vietų užpildymo, nekonkurencingų sąlygų – prekiautojų priėmimo tvarka nesudarė galimybių prekiauti platesniam prekybininkų ir ūkininkų ratui.

Tymo turgavietė ir toliau išliks išskirtine vieta, kurioje vilniečiai galės įsigyti ekologiškų ir Lietuvos ūkyje užaugintų produktų, paragauti vietoje gaminamų patiekalų, susiburti į turgavietės teritorijoje organizuojamus renginius. Organizuojant prekybą,  pirmumo tvarka vietos prekybai bus suteikta ūkininkams, prekiaujantiems savo ūkyje užauginta ir pagaminta produkcija ir įmonėms, kuriose dirba socialiai remiami ar negalią turintys asmenys.

Naujas konkursas derinamas su Užupio bendruomene. Šiuo metu konkurso sąlygos yra pildomos pagal bendruomenės pasiūlymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių