Quantcast

Vilniaus meras „tvarkietį“ skundžia prokurorams

Sostinės meras Vilius Navickas dėl miesto Tarybos nario „tvarkiečio“ Jono Juodkos pateiktos esą melagingos ir šmeižikiškos informacijos žiniasklaidoje kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą, prašydamas dėl jo veiksmų pradėti ikiteisminį tyrimą.

„Balandžio 15 d. LNK televizijos laidoje „Žinios“ parodytame reportaže panaudota medžiaga - J. Juodkos paskelbta informacija - esą jis žinąs, kad į balandžio 27-29 d. d. Čikagoje vyksiantį forumą meras Vilius Navickas rengiasi vykti su 20-ties Savivaldybės darbuotojų ir miesto Tarybos narių delegacija - yra neatitinkanti tikrovės“, - skelbia Vilniaus savivaldybė.

Esą V.Navickas Čikagos merui oficialiai nurodė, kad į forumą „Ekonominis atsigavimas: miestai lyderiai“ meras Vilius Navickas atvyks taip, kaip numatyta protokole, - su žmona. Mero žmonos Jolantos Navickienės kelionės ir buvimo Čikagoje išlaidos esą bus padengiamos iš asmeninių mero lėšų.

„LNK televizijos laidoje „Žinios“ paskleista Tarybos nario Jono Juodkos informacija yra vertinama kaip neatsakinga, nepagrįsta ir klaidinanti visuomenę. Neteisinga informacija pažeidžia ir mero, kaip vadovo, ir institucijos, kuriai vadovauja, ir miesto Tarybos narių reputaciją“, - pabrėžiama savivaldybės pranešime.

„Gal jis veikti ką neturi? Gal jam darbo mažai", - komentuodamas mero apsisprendimą kreiptis į prokuratūrą ironiškai klausė Vilniaus savivaldybės Tarybos opozicijos lyderis Juozas Imbrasas.

„Aš tiksliai negirdėjau, ką ten J.Juodka sakė, bet jei suklydo žmogus - paskambins, atsiprašys. O tokie veiksmai merui garbės nedaro", - sakė buvęs Vilniaus vadovas.

Jis teigė taip pat galėjęs V.Navicką teisėsaugai skųsti dėl esą neteisingų kaltinimų tvarkant miesto biudžetą. „Mieste ir taip pilna problemų, o tokie veiksmai – tai desperatiškas bandymas parodyti, kad esu svarbus", - portalui sakė J.Imbrasas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių