Quantcast

Vilniaus meras su Lenkijos ambasadoriumi aptarė lenkų mokyklų klausimus

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius ir švietimo klausimus kuruojantis vicemeras Valdas Benkunskas šiandien susitiko su su Lenkijos ambasadoriumi Lietuvoje Jarosławu Czubińskiu. Susitikime daugiausia kalbėta apie savivaldybės sėkmingai įvykdytą mokyklų pertvarką, taip pat ir tautinių mažumų mokyklų.

Vilniaus meras susitikime ypač akcentavo pokyčius Joachimo Lelevelio mokykloje. Šios mokyklos mokiniai Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu, kuris buvo suderintas su šios mokyklos bendruomene, nuo rugsėjo 1 dienos turi pradėti ugdymo procesą - mokysis naujose patalpose Minties gatvėje.

Vakar Vilniaus miesto savivaldybės taryba priėmė sprendimą pakeisti mokyklos pavadinimą iš Vilniaus Joachimo Lelevelio vidurinės mokyklos į Vilniaus Joachimo Lelevelio inžinerijos mokyklą. Taip pat priimtas sprendimas pakeisti mokyklos buveinės adresą iš Antakalnio g. 33 į Minties g. 3. Savivaldybė remia mokyklos bendruomenės siekį iš vidurinės mokyklos tapti ilgąja gimnazija – šiuo metu atitinkama rekomendacija išsiųsta Švietimo ir mokslo ministerijai, laukiama jos atsakymo.

Šiuo metu savivaldybė gauna signalų, kad mokyklos bendruomenė kurstoma nesikelti į naujas patalpas ir ketina rugsėjo 1-osios pradžios šventę rengti senosiose patalpose, kurios pagal atitinkamą savivaldybės Tarybos sprendimą nuo rugsėjo 1 dienos priklausys Antakalnio progimnazijos mokyklos bendruomenei. Tokie veiksmai būtų neteisėti ir prieštarautų Tarybos priimtam sprendimui.

„Informavau ambasadorių, kad Vilnius aktyviai sprendžia tautinių mažumų klausimus, įskaitant švietimą, ir atkreipiau dėmesį, kad atskirų asmenų politiniai interesai neturėtų tapti kliuviniu draugiškiems dvišaliams santykiams. Negalime leisti gadinti dvišalių santykių vien todėl, kad tai naudinga tam tikroms siauroms politinėms grupėms Lietuvoje ir Lenkijoje”, - susitikime su ambasadoriumi kalbėjo Vilniaus miesto meras.

R. Šimašius atkreipė dėmesį į tai, kad situacija galimai dirbtinai eskaluojama prieš spalį vykstančius Lietuvos Seimo rinkimus.

Susitikime su ambasadoriumi taip pat aptarti kiti Varšuvos ir Vilniaus bendradarbiavimui svarbūs klausimai: Pacų rūmų Vilniuje rekonstrukcija, Rasų kapinių tvarkymas, būsimas tarptautinis daugiafunkcio komplekso konkursas.

Vilniaus meras pakvietė Lenkijos ambasadorių į Vilniuje rugsėjo 4 dieną rengiamą dekoratyvinių gatvių pavadinimų lentelių, taip pat ir lentelės Varšuvos gatvėje, atidengimo ceremoniją. Ambasadorius sakė jau informavęs Lenkijos užsienio reikalų ministeriją apie šią inicityvą, kuria Varšuva vertina labai teigiamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių