Quantcast

Vilniaus meras miestiečiams pristatė gyvenamosios aplinkos gerinimo programą

  • Teksto dydis:

Per devynis mėnesius Vilniaus meras Remigijus Šimašius aplankė visas sostinės seniūnijas, kuriose pristatė gyvenamosios aplinkos gerinimo programą.

Apie 2500  vilniečių  per 35  val. trukusius susitikimus išgirdo apie mieste vykdomą  gyvenamosios aplinkos gerinimo programą – šiemet suremontuoti 443 įvažiavimai į kiemus, išasfaltuota apie 40 km gatvių, pradėti tvarkyti 7 skverai. Pirmą kartą per 3 metus įrengta daugiau nei 9 km naujų šaligatvių, mieste nebeliko viešojo transporto stotelių be laukimo aikštelių - įrengtos 108 laukimo aikšteles, baigiama tvarkyti Neries krantinę nuo Mindaugo tilto iki Verslo trikampio. Susitikimai bendruomenėse – puiki proga pabendrauti gyvai ir išgirsti kuo gyvena kiekvieno rajono žmonės, kokie jų lūkesčiai, pasiūlymai.

Šįvakar meras R. Šimašius susitiko su Balsių bendruomenės nariais. Prieš susitikimą visi kartu apžiūrėjo naują šaligatvį Balsių gatvėje. Vėliau visi rinkosi Balsių progimnazijos salėje, kur aptarė daugiau bendruomenei svarbių klausimų.

„Turiu pasakyti, kad tai yra mano baigiamasis šiais metais susitikimas su bendruomenėmis. Džiaugiuosi, kad visų susitikimų metu surinkta informacija ir konkretūs miestiečių pasiūlymai yra įtraukiami ir į Vilniaus miesto savivaldybės bendrąjį plano rengimo procesą, tokiu būdu gyventojai tiesiogiai dalyvauja savo aplinkos formavime. Žinau, kad Balsių bendruomenė yra tikrai aktyvi, todėl tikiu, jog šio vakaro mūsų bendra diskusija bus produktyvi ir naudinga visiems.“, – susitikime kalbėjo Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Sostinės vadovas trumpai pristatė gyvenamosios aplinkos gerinimo programą – visame Vilniuje atsinaujinusias gatves, šaligatvius, sutvarkytus jau daugelį dešimtmečių apleistus įvažiavimus į kiemus, atnaujinamus skverus. Gyventojai buvo parengę klausimų merui apie seniūnijos steigimą, Balsių progimnazijos patalpų plėtrą, pradinės mokyklos Sakališkėse steigimą, būtinybę tiesti dviračių taką link Naujanerių bei Ožkinių, gatvių tvarkymą, šiukšlių išvežimą ir daugelį kitų.

Saugiau gatvėse

Rūpindamasi saugesniu eismu Balsiuose, savivaldybė šiemet čia įrengė 6 greičio mažinimo kalnelius problematiškose vietose:  Žalčių-Alko gatvių sankryžoje,  Bubilo gatvėje ties Kaukų gatve, Kryžiokų sodų 6-ojoje ir 2-ojoje gatvėse, Grušiakalnio gatvėje, taip pat pastatyti 9 oranžiniai plastikiniai stulpeliai, ties Balsių mokykla,  Bubilo gatvėje.

Įsiklausę į Balsių bendruomenės pastabas, eismo specialistai kartu su Policija įvertino  situaciją ir patobulino eismo organizavimą ties Balsių mokykla taip, kad visi eismo dalyviai galėtų saugiau atvykti į mokyklą ir išvykti iš jos, taip pat buvo įvestas žiedinis eismas.

Be to, Žaliųjų ežerų gatvėje  8 pėsčiųjų perėjos buvo apšviestos kryptiniu apšvietimu.  Jau ruošiamasi (vyksta viešieji pirkimai) apšviesti Sakališkių ir Krakiškių Sodų gatves, prie šių darbų prisideda ir patys gyventojai, pasinaudodami daliniu finansavimu (programa 50/50).

Kartu su investuotojais tvarkomi ir pėsčiųjų bei dviračių takai Žaliųjų Ežerų – Visalaukio gatvių sankryžoje. Šioje sankryžoje numatyta pertvarkyti eismą – įrengti žiedinę sankryžą.

Naujas šaligatvis ir gerėjanti gatvių danga

Šiais metais Balsių gatvėje buvo įrengtas naujas šaligatvis, kurio ilgis siekia beveik kilometrą. Gyventojus šiemet džiugina Ragučio ir Balsių g. stotelėse įrengtos  5 transporto laukimo aikštelės keleiviams, taip pat suremontuota dalis blogiausios būklės Kryžiokų Sodų 7-osios gatvės (apie 1 tūkst. kv m ). Šiais metais suremontuotos ir Žaliųjų ežerų, Grūšiakalnio, Ožkinių gatvių dangos.

Apie Balsius

Balsiai, tai šiaurinėje Vilniaus m. Verkių seniūnijos dalyje įsikūręs individualių gyvenamųjų namų rajonas su gretimai esančiais kaimais (Kryžiokų, Krakiškių, Ožkinių, Naujanerių, Pagubės, Sakališkių, Birelių,  Naujųjų Verkių gyvenviete ir gausia (apie 40-ties)  sodų bendrijų bendruomene). Didžiulė teritorija tarsi įrėminta: iš pietų supa Verkių regioninis parkas, vakaruose – nuostabiai žalias Balsio ežeras, rytuose - Neries vingiai, šiaurėje – baigiasi ties Vilniaus m. riba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių