Quantcast

Vilniaus licėjaus mokinė – Tarptautinės vokiečių kalbos olimpiados nugalėtoja

  • Teksto dydis:

Vilniaus licėjaus mokinė Austėja Bazaraitė liepos 15–28 d. Freiburge vykusioje Tarptautinėje vokiečių kalbos olimpiadoje B1 lygio grupėje užėmė pirmąją vietą.

Olimpiadoje dalyvavo 140 jaunuolių iš 73 šalių, atrinktų nacionaliniuose konkursuose. Jie varžėsi trijuose kalbos lygiuose – A2, B1 ir B2.

Olimpiadoje buvo tikrinamos ne tik vokiečių kalbos žinios, bet ir tarpkultūrinės kompetencijos, ir gebėjimas dirbti komandoje su kitų šalių atstovais, per trumpą laiką sugalvoti, išvystiti ir pristatyti įdomią idėją, gebėjimas argumentuotai apginti savo nuomonę. Tarptautinė komisija vertino ne tik kiekvieno dalyvio individualų darbą, bet ir indėlį pristatant komandinį darbą.

Freiburge Lietuvai atstovavo Nacionalinės vokiečių kalbos olimpiados B1 lygio nugalėtoja A. Bazaraitė iš Vilniaus licėjaus (vokiečių kalbos mokytoja Vida Pasausienė) ir B2 lygio antrosios vietos laimėtojas Artem Kyrylov iš Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje (vokiečių kalbos mokytojas Povilas Villuveit), gavę Goethe`s instituto stipendijas dalyvavimui Tarptautinėje vokiečių kalbos olimpiadoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių