Quantcast

Vilniaus klubo krepšininkei S.Aleksandravicius suteikta Lietuvos pilietybė

  • Teksto dydis:

Vilniaus "Kibirkšties-VIČI" moterų komandos krepšininkei Sofijai Aleksandravicius penktadienis tapo itin džiugia diena.

Lietuvos čempionių klubo krepšininkė atsiėmė Lietuvos pasą ir tapo mūsų šalies piliete, o Vilniaus miesto savivaldybėje ją sveikino sostinės meras Artūras Zuokas.

A.Zuokas S.Aleksandravicius įteikė gėlių puokštę, Vilniaus simbolį - angeliuką ir širdingiausius linkėjimus.

"Žinau, kad gauti lietuvišką pasą buvo pirmas jūsų žingsnis svajonių išsipildymo link. Dabar linkime, kad taptų realybe ir kita svajonė - užsivilkti Lietuvos moterų rinktinės marškinėlius. Tai būtų puiki pradžia jūsų profesionalios krepšininkės karjeroje. O angelas iš pradžių tegu atneša daug gražių pergalių ir laimėjimų "Kibirkšties-VIČI" komandoje", - linkėjo meras jau trečią mėnesį Vilniuje gyvenančiai sportininkei.

Krepšininkė studijavo politikos ir ekonomikos mokslus JAV, Davidsono koledže pietvakarių Šiaurės Karolinoje. Krepšinį pradėjo žaisti nuo 8 metų.

Susitikimo su meru metu sportininkė pasakojo apie save, savo šeimą. S.Aleksandravicius visa šeima - iš Lietuvos, seneliai - iš Klaipėdos, Kauno, Palangos ir Marijampolės.

"Esu labai laiminga, kad turiu galimybę žaisti Lietuvoje, mano protėvių žemėje. Tai man padeda vėl prisiminti tuos dalykus, kuriuos išmokau būdama maža. Nėra daug amerikiečių, kurie gauna galimybę taip giliai pažinti savo šeimos istoriją. O aš esu čia, nuo kur prasidėjo mano šeimos šaknys, - pasakojo S.Aleksandravicius. - Žinoma, ateityje labai norėčiau vilkėti Lietuvos moterų rinktinės marškinėlius. Lietuva man daug reiškia, juk čia mano senelių žemės. Būtų puiku žaisti šioje komandoje, aš suprasčiau ką kalbą komandos draugės ir nebūčiau tik eilinė natūralizuota krepšininkė".

Be treniruočių ir prasidėsiančių varžybų Eurolygoje, aukštaūgės krepšininkės artimiausiuose planuose - kuo greičiau išmokti lietuvių kalbą ir išmokti vairuoti siaurais Lietuvos keliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kur Meras, ir kas cia ta bobike. Pasirodo meras net nesiteike iteikti kazkokio apdovadojimo..... Labai blogai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių