Quantcast

Vilniaus ketvirtokai rašys „Mažąjį diktantą“

Gegužę paaiškės, kurie Vilniaus ketvirtokai mažiausiai klysta rašydami lietuvių kalba. Tai sužinoti padės specialiai ketvirtokams rengiamas „Mažasis diktantas 2014“. Konkurso dalyvių registracija vyks iki balandžio 18 d.

„Lietuvoje vis daugiau žmonių supranta, kad rašyti be klaidų yra svarbu, kad netgi kompiuterių ir technologijų amžiuje turime sugebėti išlikti raštingi. Prie šio supratimo ženkliai prisidėjo ir tokios iniciatyvos kaip Nacionalinis diktantas. Taigi nusprendėme panašiame konkurse suteikti galimybę dalyvauti ir mažiesiems, kuriems šis diktantas dar sudėtingas“, – sako konkursą Vilniaus ketvirtokams organizuojančios mokyklos „Žiniukas“ direktorė Ingrida Ramanauskienė.

Kartu su Valstybine lietuvių kalbos komisija rengiamas konkursas vyks dviem etapais. Pirmasis etapas vyks balandžio 22-25 d., jo metu diktantą ketvirtokams skaitys jų mokytojai. Parašytus diktantus jie vertins pagal konkurso organizatorių parengtą metodiką.

50 geriausiai pirmajame etape pasirodžiusių moksleivių pateks į antrąjį etapą, kuris vyks gegužės 17 d. mokyklos „Žiniukas“ patalpose. Antrojo etapo rezultatus vertins kompetentinga organizatorių sudaryta komisija.

„Mažojo diktanto 2014“ rezultatai organizatorių svetainėje bus paskelbti iki gegužės 23 d. Konkurso laureatai ir jų mokytojai bus apdovanoti prizais, jiems bus įteikti diplomai. Dešimties geriausiai antrojo etapo diktantą parašiusių vaikų rezultatai bus skelbiami viešai. Visiems antrojo etapo dalyviams ir jų mokytojams bus įteikti padėkos raštai.

Konkurse gali dalyvauti ir vaikai, kurie mokosi ne lietuvių kalba. Jų darbai bus grupuojami ir vertinami atskirai. Daugiau informacijos apie konkursą ir registraciją galima rasti organizatorių svetainėje www.mokyklavaikams.lt. 

„Žiniukas“ yra nevalstybinė pradinė ir neformaliojo vaikų švietimo mokykla. Mokyklos tikslas – sustiprinti vaikams motyvaciją ir gebėjimą mokytis, pažinti, bendrauti. Mokykloje akcentuojamas į mąstymo lavinimą orientuotas, pagal gebėjimus ir asmeninę pažangą diferencijuotas ugdymo procesas, joje vykdoma pagilinto gamtos mokslų ugdymo programa gabiems vaikams, pagilintas anglų kalbos mokymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių