Quantcast

Vilniaus kalinių aktyvumas prezidento rinkimuose - rekordinis

Vilniaus 1-uosiuose pataisos namuose per prezidento rinkimus užfiksuotas šimtaprocentinis aktyvumas. Čia kalintys asmenys aktyviausiai balsavo ir per rudenį vykusius Seimo rinkimus bei referendumą dėl Ignalinos atominės elektrinės.

Antrą vietą pagal balsavusiųjų aktyvumą užėmė Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas. Čia savo pilietinę valią pareiškė 94,7 proc. laisvės atėmimo bausmę atliekančių asmenų. Trečiasis - Kauno tardymo izoliatorius, kur pasiektas 91,6 proc. aktyvumas, pranešė Kalėjimų departamentas prie Teisingumo ministerijos.

Departamento teigimu, nuteistieji ir suimtieji aktyviau dalyvavo rinkdami prezidentą nei rudenį balsuodami Seimo rinkimuose. Tik keliose Kalėjimų departamentui pavaldžiose įstaigose (Laisvės atėmimo vietų ligoninėje, Pravieniškių 1-uosiuose pataisos namuose) aktyvumas mažesnis nei 50 proc.

Kai kurie balsuoti atėję nuteistieji ir suimtieji teigė neturintys aiškaus favorito, o balsuojantys tik dėl pilietinės pareigos. Nepasinaudoję rinkimų teise sakė, kad iš šių rinkimų ir kandidatų į prezidento postą jie nieko gero nesitiki, todėl balsuoti neina.

Departamentui pavaldžiose laisvės atėmimo vietose išankstinis balsavimas renkant vyko praėjusį trečiadienį-penktadienį.

Iš viso šalies vadovo rinkimuose laisvės atėmimo vietose balsuodami paštu dalyvavo 5404 suimtieji ir nuteistieji (69,4 proc.) iš 7785, turėjusių rinkimų teisę.

Kalėjimų departamento duomenimis, šiomis dienomis laisvės atėmimo vietose laikomi 8297 asmenys: 1285 suimtieji ir 7012 nuteistųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių