Quantcast

VGTU jubiliejuje – naujausios technologijos, šviesų šou ir žymūs absolventai

  • Teksto dydis:

Gausybė garbingų svečių, nepamirštamas šou ir pliūpsnis puikių emocijų – taip šiandien savo 60 metų jubiliejų ir Absolventų kongresą „Siemens“ arenoje minėjo Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU).

„Prasidėjęs vos nuo keliasdešimties studentų, universitetas jau išleido daugiau nei 75 tūkstančius absolventų, turi 11 tūkstančių studentų ir daugiau nei 1800 darbuotojų. Negana to, tapo universitetu, patenkančiu tarp 4 procentų geriausių pasaulio aukštojo mokslo įstaigų. Drąsiai galiu teigti, jog VGTU indėlis, kuriant modernią, skaitmeninę Lietuvą yra neabejotinas ir svarus. Šiandien nutiesėme tiltą tarp visų universiteto kartų, praeities, dabarties ir ateities, tarp skirtingų mokslo sričių. Tikiu, kad sujungus technologijos, fizinius, socialinius, humanitarinius mokslus, mokslų centrus, galime sukurti šviesią mūsų šalies ateitį. Kviečiu remtis mūsų universiteto šūkiu – siekime išminties ir pamatykime rytojų pirmi!“, – renginio metu sakė VGTU rektorius Alfonsas Daniūnas.

Jam antrino ir į šventę atvykęs vienas žymiausių VGTU absolventų – Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius: „Didžiuojuosi, kad priklausau VGTU bendruomenei, čia atvykau ne kaip Premjeras, o kaip absolventas. Esu labai dėkingas savo dėstytojams, kurie padėjo pagrindus mano tolimesnei ateičiai. VGTU yra išskirtinė Lietuvos aukštoji mokykla, kurioje vyrauja stipri inžinerinė ir ekonominė mintis, kuri drąsiai žengia su laikmečiu, sprendžia globalios ekonomikos problemas ir rodo pavyzdį kitiems universitetams“.

Šiandien VGTU dar kartą pateisino techninio universiteto vardą ir visus susirinkusius nustebino naujausiomis technologijomis bei surengė nepakartojamą lazerių, grafinių kompozicijų, 3D technologijų ir šviesų šou. Nuo didžiulės simboliniu tiltu sujungtos scenos geriausias emocijas žiūrovams dovanojo daugiau nei 150 įvairių atlikėjų, tarp kurių – ir VGTU choras „Gabija”, tautinių šokių ansamblis „Vingis“, VGTU pučiamųjų orkestras.

Šventę vainikavo No Dj‘s ir Poliarizuotų stiklų pasirodymai bei, žinoma, Stanislavo Stavickio-Stano specialiai šiai šventei sukurtas VGTU himnas, kurį dainavo visa universiteto bendruomenė.

Vienas svarbiausių šių šventės akcentų – Absolventų kongresas. Jo metu visi – tiek VGTU palikę prieš 40 metų, tiek diplomą gavę vos pernai, tiek žinomi visuomenės veikėjai, verslo imperijas sukūrę verslininkai, ir sėkmingi išradėjai – galėjo susitikti savo grupės draugus, dėstytojus, pasidalinti prisiminimais ir patirtimi.

„Fantastiškas jausmas jaustis viso to dalimi – kokie mes esame vieningi! Šiandien puiki proga pasakyti ačiū savo Alma Mater už tai, kad visi esame tuo, kas esame šiandien. Kita vertus, absolventų pasiekimai kuria gerą vardą, tad būkime geriausi savo profesijoje, toks bus ir mūsų universitetas. O jis jau toks yra”, – sake VGTU Absolventų ir bičiulių klubo prezidentas Rimantas Busila.

Specialiai šiai šventei buvo sumontuota beveik 20 tonų scenos konstrukcijų, 300 kvadratinių metrų specialus ekranas, šviesos efektus kūrė 340 prožektorių, buvo naudojama šiuo metu populiariausia „L’acoustics K1/K2”  įgarsinimo sistema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių