Quantcast

Vilniaus gatvės mada: daugėja išradingo jaunimo

Vilniaus gatvėse švilpia įvairūs mados vėjai. Drabužių ir avalynės dizaineriai sako miesto centre vis dažniau pastebintys stilingų žmonių. Ypač drąsus ir eksperimentuojantis – jaunimas. Jo aprangoje atsiveria visa spalvų paletė.

Dizainerė Ramunė Strazdaitė atkreipė dėmesį, kad neskoningai apsirengusių miestiečių gretos tirpsta. Žmonės vis daugiau dėmesio kreipia ne tik į patį rūbą, bet ir į aksesuarus. Gatvėje neretai žvilgsnį traukia praeivių rankinės, papuošalai, skarelėmis ar šaliu surišti plaukai, kepuraitės, akiniai ir pan.
 
„Matosi, kad žmonės keliauja ir pasaulines tendencijas pritaiko namuose“, - džiaugėsi R.Strazdaitė. Šios vasaros garderobo viršūnėje – žemaklynės kelnės. Vilnietės jas ypač pamėgo, nors pats modelis į Lietuvą atkeliavo pavėlavęs.

Dizainerė R.Strazdaitė žemaklynių kelnių pataria neišmesti – jos išliks madingos ir kitą sezoną.

„Keisis nebent siluetai, kirpimai, audiniai, atsiras įvairesnių klosčių, prisidės papildomų detalių - kišenių ar diržų“, - prognozavo drabužių dizainerė.

Avalynės miestiečiai irgi neužmiršta. „Daugėja išradingų ir kūrybingų žmonių“, - įsitikinusi batų dizainerė Rūta Rimšelienė. Vilniečiai renkasi vis spalvingesnę avalynę. Iš tolo šviečia sportinių batelių raišteliai, lietingą dieną pagrindiniu stiliaus akcentu tampa guminiai batai.

Kad stiliaus pojūčio neprarastų ir rudenį, R.Rimšelienė su portalo skaitytojais pasidalijo šaltojo sezono avalynės mados tendencijomis. Galima išskirti kelias pagrindines sroves.

Neapsiriksite, jei rudeniui išsirinksite gotiškai pankiško stiliaus batus, subtiliai dekoruotus kniedėmis, užtrauktukais. „Net ir tokie batai gali būti elegantiški, paaukštinti kulnu“, - sakė R.Rimšelienė.

Į batų madą įsiterpia ir rusų kultūra – nesuklysite įsigiję kailiu puoštus ilgaaulius, besibaigiančius aukštai virš kelių. „Batai kelnės, italų pavadinti medžioklės ar žvejybos batais, bus ypač populiarūs. Avalynės madoje krizės nesijaučia – madingiausi tie, kuriems sunaudota daug odos ar kailio“, - pasakojo batų dizainerė.

Norintys koja kojon žengti su mada, turėtų rinktis sendintos odos, šiek tiek nutrintus ilgaaulius su įvairiais įspaudais į odą. Kutai, siuvinėjimai, blizgumas – vis dar ant bangos. Dominuos mediniai kulnai.

Spalvos – violetinė, kraujo ir aguonų raudonumo, juoda su ryškiais kitų spalvų akcentais. Noselės – neprailgintos, labiau užapvalintos.


Šiame straipsnyje: gatvės madavilniaus mada

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių