Quantcast

„Vilniaus festivalis“ sostinėje – mėnesiu anksčiau

Gegužės 13-ąją – sostinėje startuos kasmetis renginys „Vilniaus festivalis 2009“ - nors sumažėjęs, bet orus.

Koncertų skaičiumi festivalio programa šiemet gerokai kuklesnė. Tradiciškai klasikinės muzikos gurmanas festivalis pateikdavo 13-15 koncertų. Šįkart – vos šešis.

Atsisakyta programos grietinėle vadinamo džiazo vakaro, kai publikai būdavo pristatomas legendinis džiazo solistas ar ansamblis. Festivalio organizatoriai neužsakė lietuvių kompozitoriaus kūrinio premjeros.

„Grįžome į tradicinį formatą, bet festivalis niekada ir nepretendavo į renginių gausą“, - festivalio programos pristatymo metu vakar kalbėjo „Vilniaus festivalio“ vadovas Gintautas Kėvišas.

„Vilniaus festivalis“ pristatys keturis orkestro muzikos vakarus ir dvi kamerines programas. Koncertuose skambės europietiška klasikinė muzika: nuo Händelio oratorijos „Mesijas“ iki tik prieš keletą mėnesių atlikto premjerinio Krzysztofo Pendereckio kūrinio – Styginių kvarteto Nr. 3.

Į festivalį pakviesti įsitvirtinę klasikinio repertuaro specialistai. Viešės Bambergo simfoninio orkestro choras ir jo dirigentas Rolfas Beckas, Los Romeros kvartetas „Karališkoji gitaros šeima“, Šanchajaus kvartetas iš Kinijos. Pianistė Mūza Rubackytė atliks ypatingą Liudwigo van Beethoveno fortepijoninio koncerto versiją su styginiu kvintetu.

Tačiau ryškiausia festivalio puošmena organizatoriai vadina primadoną Violetą Urmaną, su tenoru iš Italijos Alfredu Nigro pasirodysiančią festivalio uždarymo dieną.


Šiame straipsnyje: vilniaus festivalisVEKS

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių