Quantcast

„Vilniaus energija“ dėl gyvatuko nepriemokos rankų dar nenuleidžia

„Vilniaus energija“ prašys Valstybinės kainų ir energetikos komisijos, kad išaiškintų savo sprendimą atleisti gyventojus už vadinamąją gyvatuko nepriemoką.

Valstybinė kainų ir energetikos komisija sako, kad gyventojai neturi mokėti jų sąskaitose atsiradusios nepriemokos.

Kainų ir energetikos komisija, įvertinusi situaciją ir tai, kad vartotojai turi apmokėti sąskaitas iki mėnesio pabaigos, laikosi pozicijos, kad „Vilniaus energijos“ ir „Litesko“ sąskaitose nurodytos nepriemokos už normatyvus viršijusį šilumos kiekį karšto vandens temperatūrai palaikyti (cirkuliacijai) 2010 m. gegužės–2015 m. gegužės mėn. laikotarpiu yra neteisėtos.

Vartotojai nėra skolingi „Vilniaus energijai“ ir „Litesko“ ir neturi mokėti, teigiama pranešime spaudai. Jeigu vartotojai jau yra susimokėję, šia suma jiems turės būti sumažintos ateinančių laikotarpių sąskaitos.

Komisija traktuoja, kad nepriemokos susidarė dėl šilumos tiekėjų kaltės, todėl, pagal Šilumos pirkimo–pardavimo sutarčių su buitiniais šilumos vartotojais standartinių sąlygų aprašą, nepriemoka vartotojams gali būti skaičiuojama tik už ne ilgesnį nei paskutinių dviejų mėnesių laikotarpį, neskaičiuojant delspinigių.

Anot energiją tiekiančios įmonės atstovo Nerijaus Mikalajūno, sąskaitos buvo pateiktos vadovaujantis teismo sprendimu, su kuriuo buvo susipažinusi ir Kainų komisija.

Vilniaus energijos atstovas N. Mikalajūnas sako, kad didesnes sąskaitas už gyvatuką gavę gyventojai nukentėti neturėtų.

Tokias sąskaitas gavo Vilniaus, Marijampolės, Alytaus, Druskininkų, Biržų, Telšių, Vilkaviškio gyventojai, kurie yra arba „Vilniaus energijos“, arba bendrovės „Litesko“ klientai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių