Quantcast

Vilniaus darželiai: patekti į juos - kaip laimėti loterijoje

Net jei jūsų vaikas eilėje į darželį užrašytas pirmu numeriu, dar nereiškia, kad jis tikrai galės į jį eiti. Perpildytų sostinės darželių vadovai tėvams gali tik pasiūlyti bandyti laimę kituose rajonuose.

Vilnietis Gediminas buvo ramus užrašęs savo vaiką į lopšelį-darželį „Vandenis“ Fabijoniškėse. Jis eilėje buvo tryliktas, o grupėje – daugiau nei dvidešimt vaikų, todėl ramiai laukė, kada ateis laikas vesti savo mažylį. Tačiau paaiškėjo, kad jo vaikui šiame darželyje vietos visgi neatsiras – visa grupė buvo užpildyta vaikais, kurie priimami išimties tvarka, tai reiškia, daugiausia jau lankančių darželį vaikų broliai ar seserys.

Darželio direktorė Irena Pupienienė visiškai pripažino, kad tokia situacija tikrai reali, tačiau padėti ji niekuo negali. „Jis buvo tryliktas, tačiau net pirmas vaikas pagal sąrašą į darželį nepateko. Grupės pas mus perpildytos, pirmiausia turime priimti jau lankančių darželį vaikų brolius ir seses. Aplinkui statomi nauji namai, miestas traukiasi į šitą pusę, ką reiškia mikrorajonui viena lopšelio grupė?“, - sakė ji.

„Prieš penkerius ar šešerius metus prašydavau kaimyninių darželių, kad priimtų nepatekusius vaikus, tačiau dabar tai labai sudėtinga, visur grupės perpildytos. Tiesa, ne taip stipriai kaip pas mus. Dar „Pilaitės“ darželis susiduria su šita problema“, - pasakojo I.Pupienienė.

Kokia išeitis iš tokios situacijos? „Nežinau, dabar jos nematau“, - neslėpė darželio vadovė.


Šiame straipsnyje: vilniaus darželiaidarželis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių