Quantcast

Vilniaus autobusai išprotėjo

Nenustebkite, jeigu pro šalį važiuojančiame autobuse saulėtą dieną įsijungia valytuvai arba iš niekur nieko atsidaro durys. Tiesiog autobusų elektros instaliacija šiek tiek susipyko su protu.

Nerimą keliančioms autobusų elektronikos išdaigoms tirti Vilniaus savivaldybėje sudaryta speciali darbo grupė. Vienas jos narių, bendrovės „Vilniaus troleibusai" generalinis direktorius Jonas Bagdonavičius, „Vilniaus dienai" teigė, esą problema aptinkama išimtinai autobusuose, o troleibusų elektronika funkcionuoja be tokių akibrokštų.

Paprastai tariant, elektros srovė tam tikrose vietose tiesiog neturi kur dėtis, netikėtai įvyksta iškrova, ir mašina savavališkai atlieka nepageidaujamus veiksmus.

„Būna 1–2 milisekundžių pikai. Įsijungia valytuvai ar durys – tos autobuso dalys, kuriose yra indukcinė ritė ar varikliukas", – autobusų problemas nupasakojo J.Bagdonavičius.
Pasak jo kvailiojančiuose autobusuose tokių kuriozų nutinka penkis šešis kartus per valandą, o svyruojanti elektros įtampa kelia grėsmę likusiai transporto priemonės elektronikai.

J.Bagdonavičiaus teigimu, elektros išdaigos turėtų būti gana lengvai likviduojamos – esą pakanka prie kvailiojančios detalės prikabinti metalinę grandinėlę, ir „pasiklydusi" elektra tiesiog nutekės į žemę.

„Vilniaus troleibusų" vadovas užtikrino, kad autobusuose pasitaikantys elektros išlydžiai yra silpni ir keleivių sveikatai pavojaus nekelia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių