Quantcast

Vilniaus administracijoje dirbs bankininkė V. Urbonienė

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybės taryba administracijos direktoriaus pavaduotoja paskyrė anksčiau banke „Nordea“ dirbusią Vilūnę Urbonienę. Be to, ketvirtadienį taryba dar kartą balsavo dėl praėjusį posėdį administracijos direktoriaus pavaduotoju paskirto Arvydo Darulio kandidatūros.

V.Urbonienės kandidatūrą palaikė 34 tarybos narių, 6 buvo prieš, A.Darulio - atitinkamai 36 ir 3, o vienas biuletenis negaliojo.

„Tikiuosi, kad savo patirtį ji galės tikrai gerai panaudoti, įgyvendindama tobulinant įmonių valdymą ir subalansuodama savivaldybės biudžetą“, – posėdyje kalbėjo administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė.

V.Urbonienė bus atsakinga už savivaldybės finansų, ekonomikos ir miesto plėtros sritį. Ji devynerius metus dirbo banke „Nordea“ Finansų rinkų departamento vadove, penkerius metus - Lietuvos banke.

Pasak mero Remigijaus Šimašiaus, pakartoti balsavimą dėl A.Darulio reikėjo dėl to, kad anksčiau nebuvo gauta Specialiųjų tyrimų tarnybos pažyma dėl kandidato tinkamumo.
„Kai skyrėme Arvydą Darulį į pareigas, Vyriausybės atstovas paaiškino, kad visiškai teisėta ir normalu yra neturint STT išvados skirti laikinai ir kad nuolat pradėtų pareigas eiti po pažymos gavimo. (...) Vėliau Vyriausybė pradėjo kelti klausimą, ar tai yra pagrįsta ir gerai ir siūlyti, kad reikėtų iš naujo balsuoti, kad būtų išvengta skirtingo traktavimo“, – kalbėjo meras.

A.Darulis BNS yra sakęs, kad jo pagrindinis darbo tikslas administracijoje bus skaidrus koncernui „Dalkia“ išnuomoto Vilniaus šilumos ūkio grąžinimas Vilniaus šilumos tinklams, nepriklausomų šilumos gamintojų prijungimas prie šilumos perdavimo sistemos „nediskriminacinėmis sąlygomis“.

Lietuvoje ir Kanadoje įgijęs ekonominį išsilavinimą A.Darulis 1991-1994 dirbo Ekonomikos ministerijoje, 2010-2012 metais buvo energetikos viceministras, buvo „Klaipėdos naftos“, „Litgrid“ valdybos pirmininku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių