Quantcast

Vienišiems senoliams – unikalus pasiūlymas sostinėje

  • Teksto dydis:

Vienišiems senjorams Lietuvoje unikalus pasiūlymas  – netrukus Vilniuje startuos pilotinis privačių rėmėjų lėšomis finansuojamas projektas „Orūs namai“, šeštadienį pranešė TV3 „Žinios“.

Vienišiems senoliams bus siūloma išnuomoti savo butą, o patiems apsigyventi naujame būste, greta panašaus likimo kaimynų. Už nuomą gautais pinigais senjorai padengtų  pragyvenimo išlaidas naujuose namuose, o pensiją galės leisti savo reikmėms, namų ūkį turės vesti patys. 

„Oriuose namuose“ slaugos paslaugos nebus teikiamos.

Butų remontui buvo išleista 130 tūkst. eurų.

Jeigu projektas pasiteisins, anot idejos autorių, tokių butų žadama įrengti ir daugiau ir ne tik didmiesčiuose. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

> tam “ pirmiausia”

> tam “ pirmiausia” portretas
tu čia apie ką? Tamsta nesupratai ką žmogus nori pasakyt. Skaityk dar ir dar kartą.Labai teisingas ano žmogaus pastebėjimas. Tai taip ir sako,kad senukams reikalinga didesnė priežiūra iš artimųjų. Ir nepragyvena iš dabartinių pinigų. Ar tamstai nedašunta? Nieko nepadarysi,jei suvokimo stoka.

jo

jo portretas
Sostinės senoliai turi daug butų netoli centro, tai puiki proga atimti.

Tam "pirmiausia"

Tam "pirmiausia" portretas
Kai dabartiniai senoliai mokedami mokescius islaike jusu senolius, jums tas netrukde? O kai dabar atejo ju eile, tai ieskote visokiu budu atsikratyti. Tie dabartiniai pensininkai visa gyvenima dirbo, mokejo mokescius ne kam kitam,o Lietuvai ir islaike tuometinius Lietuvos pensininkus. Bet jums tas panasu nesuprantama. Be to, dauguma pensininku dar dirba ir toliau moka mokescius,nors pensija jau uzsidirbo. Maziau cia virkaukite,nes manau ir patys turite gimineje senu zmoniu,kuriuos reikia islaikyti.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių