Quantcast

Per vieną valandą 600 vilniečių įsibrovė į autobusų juostą

Antradienį vienoje iš judriausių sostinės gatvių per vieną rytinio piko valandą užfiksuota apie 600 atvejų, kai automobiliai neleistinai važiavo maršrutinėms transporto priemonėms skirta eismo juosta.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities policija, antradienį Kelių patrulių rinktinės pareigūnai vykdė neviešą patruliavimą Ukmergės gatvėje. Žiūrėta, ar vairuotojai nevažiuoja maršrutiniam transportui skirta eismo juosta.

Pasak policijos, tik per vieną rytinių spūsčių valandą užfiksuota apie 600 Kelių eismo taisyklių 186 punkto reikalavimų pažeidimų.

Visi pažeidę Kelių eismo taisyklių reikalavimus vairuotojai bus kviečiami į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybą - vadovaujantis Administracinių teisės pažeidimų kodeksu jiems gali būti skirtos 20-100 litų baudos.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai eismo priežiūrai naudoja specialiomis spalvomis nedažytus ir policijos skiriamaisiais ženklais nežymėtus policijos tarnybinius automobilius su juose įmontuotais mobiliais greičio ir eismo kontrolės prietaisais. Šiais automobiliais Vilniaus mieste ir apskrityje neviešo patruliavimo metodu dirbama kasdien fiksuojant ne greitį viršijančius vairuotojus, bet ir kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus - netinkamo automobilių statymo, važiavimo maršrutinio transporto eismo juosta ir pan.

Vilniaus apskrities policija jau penkerius metus stacionariais greičio kontrolės prietaisais kontroliuoja transporto priemonių greitį avaringiausiose Vilniaus miesto gatvėse. Šiais prietaisais kontroliuojamos ir maršrutinio transporto eismo juostos.

„Dauguma vilniečių bei miesto svečių jau žino stacionarių greičio matavimo prietaisų įrengimo vietas ir važiuodami pro jas stengiasi neviršyti leistino greičio ar važiuoti tinkama eismo juosta. Tačiau kelių ruožuose, kur šių prietaisų nėra, vairuotojų drausmė kelia didelį susirūpinimą", - rašoma pranešime.


Šiame straipsnyje: autobusaiviešasis transportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių