Quantcast

„Vichy“ savivaldybei siūlo kartu statyti sporto kompleksą

  • Teksto dydis:

Vandens parkas „Vichy“ savivaldybei siūlo kartu statyti sporto kompleksą Vilniuje, kur būtų įrengtas baseinas, aikštelės badmintonui bei pliažo tinkliniui.

Vandens parkas „Vichy“ savivaldybei siūlo kartu statyti sporto kompleksą Vilniuje, kur būtų įrengtas baseinas, aikštelės badmintonui bei pliažo tinkliniui.

Anot įmonės „Vandens parkas“ generalinės direktorės Ievos Šemberienės, antradienį savivaldybei pateiktas pasiūlymas statyti kompleksą vandens parko sklype - pastatui prie planuojamų savivaldybės 3 mln. eurų investicijų „Vichy“ parkas skirtų dar 1 mln. eurų.

„Kreipėmės su pasiūlymu per 2016 metus pastatyti modernų sporto kompleksą, kuriame būtų 25 metrų šešių takelių plaukimo baseinas, šešios aikštelės paplūdimio tinkliniui, dvylikos aikštelių badmintono kortai“, - per spaudos konferenciją antradienį sake I.Šemberienė.

Kompleksas, planuojama, būtų baigtas per 2016-uosius.

„Tai būtų mūsų valdomas objektas ir būtų mūsų nuosavybė“, - paklausta, kam priklausytų kompleksas, sakė I.Šemberienė.

Vandens parkas, pagal susitarimą su plaukimo, tinklinio bei badmintono federacijoms, įsipareigotų skirti nemokamo laiko sportininkams treniruotis, taip pat būtų įsipareigota iš savivaldybės neprašyti dotacijų. Tuo metu baseino lankytojams esą būtų užtikrintos tos pačios kainos, kokios šiuo metu yra Lazdynų plaukimo baseine.

„Šį kompleksą patys operuotumėme, patys ir išlaikytumėme. Tai yra tikrai puikus pasiūlymas savivaldybei - tikimės, kad savivaldybė šį mūsų pasiūlymą apsvarstys ir priims“, - sakė ji.

Pasiūlymą savivaldybei teikianti įmonė „Vandens parkas“, valdoma koncerno „Icor“ akcininkų. Grupės veiklą kritikuojantis Vilniaus meras Remigijus Šimašius, vertindamas pasiūlymą, šįkart neatmetė, kad šalia savivaldybės jau numatytų baseino projektų svarstys ir „kitas galimas alternatyvas“.

„Mūsų tikslas - Vilniuje, prisidedant Vyriausybei, pasirinkti greičiausią ir ekonomiškiausią naujo baseino projektą. Kaip pagrindinis variantas šiuo metu svarstomas baseino projektas prie A.Kulviečio mokyklos Fabijoniškėse, bet, be abejo, savivaldybė svarsto ir svarstys ir kitas galimas alternatyvas“, - tvirtino meras, kurio komentarą perdavė jo atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas.

„Vichy“ parko siūlymą palaiko Lietuvos badmintono bei Tinklinio federacijos.

Anot Lietuvos badmintono federacijos prezidento Vilmanto Liorančo, šiuo metu federacija neturi patalpų, kuriose galėtų vykti kokybiškos treniruotės.

Lietuvos badmintono rinktinės, taip pat ir geriausio šalies badmintonininko Kęstučio Navicko asmeninis treneris Juozas Špelveris tikino, kad atsiradus aikštelėms, šis sportas taptų populiaresnis ir leistų pagal šiai šakai skiriamą infrastruktūrą Lietuvai pasivyti Latviją bei Estiją.

„Turėdami tokią bazę, mes galėtumėme savo sporto šaką kilstelėti į viršų, (...) Aš tikiuosi, kad tada galėsime kalbėti ir apie didesnį medalių skaičių po kelerių metų“, - sakė J.Špelveris.

Lietuvos tinklinio federacijos atstovė spaudai Ieva Kutkaitė teigė, kad vietos, kuriose gali rengtis paplūdimio tinklininkai - Valakampių pliažas, aikštelė prie Baltojo tilto bei prie Lietuvos edukologijos universiteto šiltuoju metų laiku yra užimtos mėgėjų, tuo metu profesionalams sostinėje yra vienintelis dengtas aikštynas su dviem aikštelėmis. Tad aštuonios komplekse planuojamos aikštelės esą „būtų didelė paspirtis“.

„Lietuvos tinklinio federacija palaiko bet kokią iniciatyvą, kurios dėka atsiranda paplūdimio tinklinio aikštynai ir sudaromos sąlygos mėgėjams ir profesionalams treniruotis“, - pažymėjo I.Kutkaitė.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius anksčiau yra užsiminęs, kad Vilniuje galėtų atsirasti du 25 metrų baseinai, vienas jų - kitąmet. Toks baseinas, anot mero, galėtų kainuoti apie 3 mln. eurų, dalį lėšų skirtų savivaldybė, taip pat būtų ieškoma kitų projekto finansuotojų.

Bendrovę „Vandens parkas“ per įmonę „Show Alliance“ valdo koncerno „Icor“ akcininkė „Lag&D“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių