Quantcast

Verslininkai ir išradėjai renkasi Inovacijų forume

Daugiau kaip 1000 verslininkų, išradėjų, tarptautinių organizacijų atstovų dalyvauja Vilniuje prasidėjusiame Inovacijų forume, kurį jau antrą kartą surengė ūkio ministerija ir mokslo, inovacijų bei technologijų agentūra.

Pasak ūkio ministro, šis renginys padeda Lietuvai sparčiau plėtoti mokslui imlius verslo sektorius ir inovacijas.

Nuo kosmoso tyrimų, nanotechnologijų iki daiktų interneto ar savarankiškai gaminamų 3D formato žaislų – tokios naujovės pristatomos sostinės Litexpo rūmuose, kur savo patirtimi dalijasi daugiau nei 40 pranešėjų.

„Čia susitinka ekspertai iš viso pasaulio, kurie turi didžiulę patirtį, susitinka mūsų patyrę vietiniai mokslininkai, verslininkai, kurie dalijasi patirtimi. O svarbiausia – čia dalyvauja labai daug startuolių. Tai yra tokie žmonės, kurie turi daug užsidegimo, bet neturi patirties ir neturi finansavimo“, – teigia ūkio ministras Evaldas Gustas.

Forume galima uždegti lempą neliečiant jos mygtuko, sužinoti, kaip parduotuvėje aplenkti nereikalingų prekių lentynas ir susipažinti su skrydžiui į kosmosą rengiamu nauju lietuvišku palydovu. Kosmoso tyrėjai sako forume sutikę ir galimų būsimų investuotojų.

„Buvo keletas svečių, kurie turi tokį potencialą ir susidomėjimą mus paremti. Dirbsim toliau, norėdami parodyti, kad sugebame kurti naujas technologijas ir pateikti gerą rezultatą“, – pasakoja VU Matematikos ir informatikos fakulteto mokslo darbuotojas Vytenis Buzas.

Pinigai tyrimams ar verslo pradžiai – bene didžiausia daugelio savo idėjas pristatančių startuolių problema. Galimų rėmėjų sako sulaukę ir naujos medžiagos – gamtoje suyrančio plastiko – kūrėjai.

Organizatoriai renginį vadina žvilgsniu į Lietuvos verslo ateitį. Ministerijos duomenimis, mokslo tyrimams, eksperimentams ir inovacijoms per 7 metus Lietuva gali tikėtis maždaug 600 milijonų eurų ES paramos. Tačiau, pasak ūkio ministro, tai nėra dideli pinigai – maždaug tiek kainuoja vieno vaisto išradimas. Todėl ir ateityje žadama rengti panašius forumus, kur turintieji idėjų galėtų susitikti su turinčiaisiais pinigų, ar bent įgauti naudingos patirties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių