Quantcast

Verkių dvaro parke - arboristų laipiojimo medžių laja varžybos

Lietuvos arboristikos centras kartu su Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija birželio 1–2 dienomis Verkių dvaro parke organizuoja Baltijos jūros regiono valstybių arboristų laipiojimo medžių laja varžybas. Savo meistriškumą rodys arboristai profesionalai, tarp kurių pasirodys ir 3 moterys, praneša Vilniaus miesto savivaldybė.

Varžybose bus imituojamas arboristo darbas medžio lajoje.

Pirmąją varžybų dieną, šeštadienį, nuo 9.00 val. dalyviai varžysis penkiose rungtyse:

nukentėjusiojo lajoje gelbėjimas;

kopimas medžio kamienu;

saugus kilimas virve;

lipimo virvės į lają pakėlimas;

arboristo darbas lajoje.

Antrąją renginio dieną, sekmadienį,  nuo 9 val. vyks  geriausiai pirmą dieną pasirodžiusių moterų ir vyrų Meistrų –  rungtynės,  išrinkti nugalėtojai.

Varžybų metu bus pristatyta naujovė – „Timbersport“ – viena iš rungčių, kurioje tarpusavyje miklumą ir tikslumą demonstruos pjovėjai.

Arboristika – tai sumedėjusios augalijos ir jos aplinkos priežiūra bei globa, o arboristas – visos medžio aplinkos prižiūrėtojas ir globėjas.

Medžių lajos formavimas, jos „šukuosenos‘ dailinimas – vienas pagrindinių arboristo kasdienybės darbų. Tai – labai atsakinga ir pavojinga veikla, reikalaujanti tiek fizinių, tiek profesinių gebėjimų, įgūdžių, kompetencijos. Ne taip lengva ir paprasta pasiekti tolimąsias lajos šakeles, daryti lajos „kirpčiukus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių