Quantcast

VEKS kaltinama nesąžiningai vykdžiusi konkursą

Socialinė neįgaliųjų įmonė „Ūlos juvelyrų studija“ kreipėsi į Vilniaus valdžią dėl esą nesąžiningai „Vilniaus – Europos kultūros sostinės“ (VEKS) vykdyto konkurso ir galimo autorinių teisių pažeidimo. Vilniaus miesto savivaldybės administracija teigia pradėjusi tyrimą.

Bendrovės „Ūlos juvelyrų studija“ Savivaldybės administracijos direktoriui Gintautui Paluckui adresuotame laiške rašoma, kad įmonė dalyvavo VEKS skelbtame konkurse dėl juvelyrinių gaminių, suvenyrų gamybos ir pateikimo, tačiau buvo pašalinta „už pasiūlyme pateiktų matmenų neatitikimą pirkimo dokumentams“.

„Gavę elektroninę užklausą, VEKS pasiūlėme savo kūrinių, nors konkursas dar nebuvo paskelbtas. Vėliau, prasidėjus konkursui, apstulbome pirkimo dokumentuose pamatę pavyzdžius, visiškai tapačius mūsų pateiktam kūriniui, – teigė „Ūlos juvelyrų studijos“ atstovas Andrius Osadčis. – Mūsų su užsienio partneriais sukurtą kūrinį panaudojus kaip konkurso pavyzdį ir pateikus gaminti autorinių teisių šiam kūriniui neturinčiai reklamos agentūrai, buvo suterštas mūsų 40 metų istoriją turinčios įmonės vardas“.

Pašalinus „Ūlos juvelyrų studiją“, suvenyrų, juvelyrinių dirbinių gamybos ir pateikimo konkursą laimėjo bendrovė „Rodiklis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių