Quantcast

VEKS ambasadorės - Kalėdų eglutės - ieškos Generalinė prokuratūra

Gerąja Lietuvos ambasadore užsienyje turėjusi būti Kalėdų eglutė kažkur dingo ir niekas negali jos rasti. Kodėl taip atsitiko, aiškinasi net Generalinė prokuratūra.

„Kur dabar yra ir koks šimtus tūkstančių mokesčių mokėtojų pinigų kainavusios eglutės likimas, nežino niekas - nei Vilniaus savivaldybė, nei Lietuvos ambasada Airijoje“, – teigia ekspertai.eu.

Šią savaitę "Ekspertai.eu" sulaukė Generalinės prokuratūros ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokurorės Sigutės Malinauskienės raštiško pranešimo, kuriame informuojama, kad pareiškimas dėl viešosios įstaigos "Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009" vykdyto, tačiau tragiškai nutrūkusio projekto "Vilnius sveikina Dubliną", pridėtas prie bendro ikiteisminio VEKS programos tyrimo.

Prieš kelias savaites siekdami sužinoti apie gerosios Lietuvos ambasadorės Kalėdų eglutės kelionę per Europą piliečiai kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę.

Atsakymai į klausimus, po kokius Europos miestus ši Kalėdų eglutė keliavo, ar buvo pastatyta Lince, kur šiuo metu ji yra ir ką planuojama su ja daryti šiemet, nenudžiugino.

Savivaldybės atstovai neslėpė, kad, kiek žinoma, eglė daugiau nekeliavo, Lince ji nebuvo pastatyta, departamento balanse eglės nėra, todėl galima manyti, kad ji iš Dublino negrįžo arba grįžo į privačias rankas. „Kadangi eglutės nėra, tai ir su ja susijusių planų nėra“, - apie šių metų planus rašoma Savivaldybės atsakyme piliečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių