Quantcast

VDA skandalas tęsiasi – apkaltintas dar vienas Nacionalinės premijos laureatas

Kelios buvusios Vilniaus dailės akademijos (VDA) studentės seksualiniu priekabiavimu apkaltino dėstytoją, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą Gintautą Trimaką, ketvirtadienį pranešė televizija „Info TV“.

Portale delfi.lt. paskelbtame televizijos reportaže cituojamos dvi merginos, tačiau teigiama, jog televizija gavo daugiau liudijimų apie nederamą G. Trimako seksualinį elgesį. Jis Nacionalinę premiją turėtų atsiimti vasario 16 dieną.

Pats fotografas G. Trimakas kaltinimus vadina bandymu susidoroti: „Na negaliu apsakyti, kad taip buvo. Nepamenu tokių dalykų. Neprisileidžiu. Aišku, nebuvo. Čia sakau, yra dabar pas mus raganų medžioklė dabar vyksta. Visi tie, kurie yra vardijami kultūriniai objektai, dabar bus raganų medžioklė“.

Ketvirtadienį apie atsistatydinimą pranešė kitas nederamu seksualiniu elgesiu apkaltintas VDA dėstytojas Jonas Gasiūnas, jis irgi yra Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas.

Kultūros ministrė Liana Ruokytė - Jonsson mano, kad atimti nacionalinę premiją iš minėtų dviejų menininkų būtų nepelnyta bausmė.

„Iš karto užsiimti bausmėmis – niekas to nepadarys, tai yra diskusija, tai yra Lietuvoje kylanti banga, sveikintina banga. Pirmiausia reikia išklausyti abiejų pusių. Paprastai iš vienos pusės negalima spręsti apie kitos pusės elgesį“, – sakė ministrė. 

Aiškinsis informaciją dėl kaltinimų

VDA žada aiškintis informaciją dėl buvusių studenčių kaltinimų seksualiniu priekabiavimu šiam dėstytojui.

„Kviesime jį pasikalbėti su rektoriumi, aptarti šiuos klausimus ir ieškoti siūlo galo“, – BNS ketvirtadienį sakė VDA atstovas spaudai Marius Dirgėla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sena pirdūnė

Sena pirdūnė portretas
Gėjų sąmokslas...

juk

juk portretas
jau tapo mada kad barakudos laimi o irodymai tai tik kolektyvinis liezuvis iritikintas teismas ir dar smagu jaunyste prisimint kuri jau buvo moraliskai sutersta tai jos nieko nepraranda tik turi malonuma vyra apjuodint kad jis vyriskas o ne koks pedofilas tuo tik parodydamos savo menkyste........

Apie

Apie portretas
Trimaka esu girdejusi labai gerus atsiliepimus kaip apie puiku menininka ir nuosirdu, santuru zmogu, kiek zinau, jis net ne destytojas. Netikiu, kad jis galejo priekabiauti, gal koki komplimenta ir pasake. Vyrams is viso reikia daugiau demesio skirti savo amziaus moterims, o jaunomis tegul zavisi ju bendraamziai. O siaip, kad nebijoma kalbeti, tai gera prevencija ateiciai. Tik nereikia smeizti be reikalo ir pagalvoti apie irodymus, nes kas buvo pries 10 metu galima ir neatsiminti.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių