Quantcast

Vasaros sekmadieniais vilniečiai kviečiami judėti linksmai

Trečiadienį prie Baltojo tilto Vilniuje specialiai įrengtame „Geros sveikatos klubo“ paviljone buvo pristatyta  nemokamų mankštų „Judėk linksmai“ programa.

Nuo birželio 10 d. kiekvieną sekmadienį iki pat rugsėjo 16 d. vilniečiai kviečiami atvykti prie Baltojo tilto arba į Vingio parką. Čia vyksiančių mankštų programa sukurta taip, kad tiktų visiems: šeimoms ir jaunimui, vaikams ir senjorams, patyrusiems ir pradedantiesiems. Kviečiami ir vaikai iš globos namų ir dienos centrų, taip pat fizinę negalią turintys žmonės, jiems bus pritaikyta dalis vyksiančių užsiėmimų.

Šios sveikatingumo akcijos organizatoriai teigė ėmęsi to, nes nori ugdyti Lietuvos gyventojų sveikos gyvensenos įpročius, telkti savo ir artimųjų sveikata besirūpinančius žmones.

„Visiems gerai žinoma tiesa – gera savijauta rūpintis yra gerokai linksmiau ir paprasčiau, kai tai darome ne vieni, o bendraminčių būryje. Todėl ir įkūrėme „Geros sveikatos klubą“, kuris vienija žmones, aktyviai ieškančius sveiko gyvenimo recepto“, - sakė Kęstutis Čereška, „Geros sveikatos klubo“ iniciatorius, bendrovės „GlaxoSmithKline Lietuva“ vadovas.

„Judėk linksmai“ yra viena iš ilgalaikės iniciatyvos „Geros sveikatos klubas“ sveikatingumo programų. Ji organizuojama kartu su sporto ir sveikatingumo klubų tinklu „Impuls“. Organizatoriai sportuoti kviečia su profesionaliais treneriais ir žinomais scenos žmonėmis.

Į programos pristatymą atvyko ir „Judėk linksmai“ ambasadoriais tapę žymūs mūsų šalies žmonės: aerobikos trenerė Joana Bartaškienė, parolimpietis, Europos ir pasaulio čempionatų prizininkas Tomas Kairys, televizijos laidų vedėja Aistė Paškevičiūtė, šokėjai Viktorija ir Artūras Bajorai, aktorė ir šokėja Ineta Stasiulytė, taip pat sportininkas, neįgaliųjų teatro aktorius Viktoras Topol.

Daugybę metų sportuojanti J.Bartaškienė įsitikinusi, kad judėjimas yra gyvenimas, o gyvenimas yra judėjimas. „Noriu „uždegti“ žmones sportui, nes jis suteikia žvalumo ir daug džiaugsmo.  Svarbiausia – pradėti, - sakė aktyvi moteris. – Stengsiuosi, kad mano vedamos mankštos būtų prieinamos kiekvienam – atėjusiam pirmą kartą ir seniai sportuojančiam. Todėl sieksiu, kad mankštos judesiai būtų paprasti, bet naudingi ir smagūs. Juk genialumas slypi paprastume!“

Puikiai žinome ir suprantame, kad sportas yra sveikata, tačiau prisiversti pajudėti dažnam yra tikro žygdarbio reikalaujantis dalykas. A.Paškevičiūtė prisipažino, kad jos dalyvavimas projekte yra labiau savanaudiškas nei altruistiškas veiksmas.

„Daug sportavau, kol buvau šokėja. O paskui kai aptingau, tai visiems laikams. Manau, kad čia bus paskutinė mano galimybė pradėti judėti, nes esu tinginė. Noriu visus pakviesti prisijungti, nes būkite tikri, kad gulėti lovoje ir kilnoti kojas link lubų – nėra sportas“, - sakė entuziastingai nusiteikusi laidų vedėja. Ji kartu su J.Bartaškiene išbandys pilateso programą.

Pirmoji mankšta – šį sekmadienį, birželio 10 d., 13 val. prie Baltojo tilto. Gal tikrai metas pajudėti?


Šiame straipsnyje: Judėk linksmaimakšta

NAUJAUSI KOMENTARAI

vaida

vaida portretas
Super... nieko geriau ir buti negali bet vienas klausimas.... Tarkime Vingio parke, bet ar tai tinka visiems... net dideli ansvori turintiems? Mes kaip ir nurasyti....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių