Quantcast

Vasario 16-ąją dovana vilniečiams – nemokamas viešasis transportas?

Lietuvai švenčiant valstybės atkūrimo šimtmetį, vasario 16-ąją Vilniuje svarstoma leisti keleiviams nemokamai naudotis viešuoju transportu.

Anot mero Remigijaus Šimašiaus, tarybai siūloma pritarti šiai idėjai, nes vasario 16-ąją numatoma daug renginių mieste, tad norima „išnaudoti visas priemones sukuriant šventišką atmosferą mieste“.

„Renginiai prasidės ryte ir truks iki vakaro, todėl norime, kad žmonės turėtų galimybę juose dalyvauti kuo masiškiau, neribodami savęs dėl transporto išlaidų, ir kartu mažindami galimas spūstis dėl į centrą atvykstančių automobilių. Todėl teiksime miesto tarybai svarstymui pasiūlymą vasario 16-ąją padovanoti nemokamą viešąjį transportą visiems miestiečiams ir miesto svečiams“, – komentare BNS teigė R. Šimašius.

Vilnius nėra pirmasis Baltijos šalyse, siūlantis šią iniciatyvą – pernai lapkričio 18-ąją, Latvijai švenčiant valstybės atkūrimo 99-ąsias metines, Rygoje viešasis transportas taip pat buvo nemokamas.

Vasario 16-ąją minint valstybės šimtmetį sostinėje renginiai vyks S. Daukanto aikštėje, Signatarų namuose, Vilniaus arkikatedroje ir kitose miesto erdvėse, Lietuvos valstybės atkūrimo akto signatarai bus pagerbiami Rasų kapinėse.

1918 metų vasario 16 dieną Lietuvos Taryba paskelbė atkurianti nepriklausomą Lietuvos valstybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O šnabės nemokamai nedalins?

as

as portretas
kokie geruciai per tokias sventes tampa musu politikai tokie paslaugus uzjauciantys suprantantysstai kokie mes esam nemokamas viesasis transportas dalijamos trispalves susitikimai su politikais o sventei pasibaigus vel viskas po senovei ir paprastam zmogui darbininkui vienodai rodo at tai saliai simtas metu ar tukstantis jam nuo to geriau nebus tokios sventes tik politikam reikalingos savo reitingu pakelimui tai tik mano nuomone aciu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių