Quantcast

Vasarą kursuos mažiau autobusų ir troleibusų

Sostinės savivaldybės bendrovės „Vilniaus autobusai“ ir „Vilniaus troleibusai“ jau parengė vasaros maršrutų grafikus. Lyginant su parėjusiais metai, jie truputį skurdesni.

Bendrovių duomenimis, atostogų sezonu keleivių skaičius Vilniuje sumažėja apie 30 proc. Dėl to nuo birželio pirmosios darbo dienomis sumažės autobusų bei troleibusų skaičius, bus koreguojami ir poilsio bei šventinių dienų tvarkaraščiai.

Tiesa, dėl sunkmečio reisų šiemet karpoma daugiau nei įprastai. Jeigu pernai vasarą kursuodavo 230 autobusų, šiemet jų į gatves išriedės tik 205.

„Vilniaus autobusų“ atstovai atkreipė dėmesį į vasarą nuimamus keturis maršrutus, kurie yra dubliuojantys: 80, vykstantis iš Stanevičiaus stotelės iki centro, 81, vežantis keleivius iš Fabijoniškių iki Vilkpėdės, 53A, vykstantis iš Fabijoniškių iki Žaliojo tilto, bei 82, kursuojantis iš Pilaitės iki Spaudos rūmų. Pastarojo rudenį „Vilniaus autobusai“ galvoja nebeatnaujinti, nes reisas nepasiteisino.  

Nuo birželio iki rugsėjo Vilniaus gatvėmis mažiau riedės ir troleibusų. Jeigu pernai jų dirbdavo apie 195, šią vasarą bendrovė tegali išleisti 182 troleibusus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių