Quantcast

Vardinė dovana moterį apgynusiam piliečiui

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato viršininkas Andžej Grudinskij už atliktą pilietinę pareigą ir išgelbėtą gyvybę, apginus moterį nuo užpuoliko, įteikė vardinį laikrodį J. Nekrošiui. Kartu už parodytą drąsą ir neabejingumą žmogaus likimui padėkojo Elektrėnų savivaldybės meras Kęstutis Vaitukaitis, rašoma Vilniaus policijos internetiniame tinklalapyje.

Vilniaus aps. VPK Elektrėnų PK džiaugiasi turėdamas galimybę įvertinti ir apdovanoti drąsiausius ir ryžtingiausius gyventojus, pilietiniais poelgiais prisidedančius prie žmonių gyvybių gelbėjimo. Tokią galimybę komisariatui keli metai iš eilės suteikia Elektrėnų savivaldybė finansuodama nusikalstamų veikų prevencines programas.

2012 m. rugsėjo 22 d., apie 19 val., J. Nekrošius važiavo iš Vilniaus į Kauną, kai kitoje kelio pusėje (Vievio sen., Ąžuolynės k.), pirmoje eismo juostoje pamatė besigrumiančius vyrą ir moterį. Automobiliai bandė juos apvažiuoti, tačiau nei vienas nesustojo. Neabejingas žmonių likimui J. Nekrošius suskubo į pagalbą ir, pribėgęs prie besigrumiančiųjų, vyrą atitraukė nuo moters, kurios veidas buvo kruvinas, smakras - įpjautas. Nedelsdamas policijai pranešė apie įvykį ir, kol pareigūnai atvyko, laikė moterį užpuolusį vyrą, kuris vis dar bandė ją pulti.

Vakar Vilniaus apygardos teismas septynerių metų laisvės atėmimo bausme nuteisė Elektrėnų sav. gyventoją V. M., pasikėsinusį į moters gyvybę.

Ši nelaimingos moters gyvenimo situacija parodė, kad Lietuvoje dar nesame pilietiški, nesame pasirengę padėti į nelaimę patekusiems žmonėms. Norime paraginti visus Lietuvos gyventojus nebūti abejingais, juk aukomis galime tapti kiekvienas iš mūsų, o nesulaukus paramos ar pagalbos nusivilsime mus supančia aplinka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MAMA

MAMA   portretas
Saunuolis, tikras vyras J.Nekrosius, pasielge garbingai. Sekmes darbe ir asmeniniame gyvanime.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių