Quantcast

Per Valentino dieną gėjus prie Vyriausybės „sutuoks“ robotas

Vasarį per Valentino dieną Vilniuje ketinama surengti vestuvių inscenizaciją, per kurią robotas „sutuoks“ visas į renginį atvykusias poras, įskaitant homoseksualus.

Tokiu renginiu trys visuomeninės ir politinės organizacijos sieks paraginti visuomenę bei politikus atviriau žiūrėti į seksualines mažumas.

„Šiemet mes norėtumėme paskleisti idėją, kad žmonės LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų) klausimu Lietuvoje atsivertų labiau, pajustų empatiją tiems, kurie neturi tokių teisių Lietuvoje“, – BNS pirmadienį sakė Lietuvos liberalaus jaunimo pirmininkas Mykolas Knyza.

Vasario 14 dieną suplanuotas renginys pavadintas „šimtmečio vestuvėmis“, jis vyks likus dviem dienoms iki Lietuvos valstybės šimtmečio minėjimo.

Pasak M. Knyzos, toks protestas planuojamas prie Vyriausybės, nes ji kaip ir kitos institucijos nekelia klausimų, neinicijuoja sprendimų dėl seksualinių mažumų padėties.

Planuojama, kad poras „sutuoks“ robotas humanoidas.

„Robotas mums asocijuojasi su biurokratija, kaip jį užprogramuosime, taip jis ir atliks tam tikrus veiksmus“, – BNS sakė Tolerantiško jaunimo asociacijos pirmininkas Artūras Rudomanskis.

Šį renginį taip pat organizuoja Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjunga.

Lietuvos gėjų lygos atstovas Tomas Vytautas Raskevičius BNS nurodė, kad organizacija laikosi „pozicijos, jog kalbėti apie būtinybę teisiškai sureguliuoti tos pačios lyties šeimų santykius reikia visomis, pačiomis įvairiausiomis formomis“.

Seksualinių mažumų santykių sureguliavimo šalininkai teigia, kad šiuo metu homoseksualios poros Lietuvoje yra diskriminuojamos, nes jų nariai neturi teisės į paveldėjimą, automatiškai negali gauti informacijos apie į nelaimę patekusio partnerio sveikatą, atstovauti vienas kitam teismo procese.

Vienalyčių santuokų ir partnerystės įteisinimo kritikai sako, kad homoseksualios poros nėra tradicinė šeima, o jų santykių sureguliavimas būtų žingsnis link leidimo seksualinėms mažumoms įsivaikinti.

Lietuvoje liberalūs politikai kelis kartus teikė siūlymus įteisinti homoseksualų civilinę partnerystę, tačiau iniciatyvos Seime nepasiekdavo priėmimo stadijos.

Užpernai spalį rengta gyventojų apklausa rodo, kad gėjų partnerystei pritartų 11 proc. Lietuvos gyventojų, o galimybę homoseksualams sudaryti santuoką teigiamai vertintų 7 proc. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

airen

airen portretas
tai cia ligonys turbut kazkaip smegenys negerai sudeti jeigu dar ju kazkiek is viso yra labai jau nejauku gyventi po sia laisvos Lietuvos saule kas dar atkeliaus is vakaru kokia bus mada reikia ruostis netiketumams gal is afrikos atplus bezdziones

taip

taip portretas
Kokie juokingi tie "heteroseksualiski" piderukai :))

Lezbijanas.

Lezbijanas. portretas
Pideris ir Arikoj --pideris, Ponas Gražuli, užsakyk p. Statkevičiui jūsų sugalvoto modelio daug kelnių ir išdalink visiems Lietuvos žydriesiems, kad liaudis iš tolo matytų, kas yra kas.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių