Quantcast

Valdžios perversmo sostinėje detales nagrinės teismas

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) priėmė nagrinėti  buvusio Vilniaus mero Juozo Imbraso ir jo pavaduotojo Artūro Liudkovskio skundą dėl grupės Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių vasario 11 d. surengto posėdžio ir jame savivaldybės tarybos vardu priimtų sprendimų panaikinimo.

Prašymą taikyti reikalavimo užtikrinimo priemones teismas atmetė.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai J. Imbrasas ir A. Liudkovskis prašo teismo panaikinti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių vasario 11 dieną priimtus keturis sprendimus – atleisti juos iš mero bei mero pavaduotojo pareigų ir išrinkti meru tarybos narį V. Navicką, o mero pavaduotojais skirti R. Adomavičių, G. Babravičių ir S. Šriubėną.

Buvę sostinės vadovai mano, kad grupės tarybos narių sušauktas posėdis ir per jį priimti sprendimai yra neteisėti, todėl turi būti pripažinti negaliojančiais ir panaikinti.

J. Imbrasas ir A. Liudkovskis  prašė teismo pritaikyti reikalavimo užtikrinimo priemones – iki teismo sprendimo šioje byloje įsiteisėjimo sustabdyti skundžiamų aktų vykdymą.

Skunde teismui paaiškinama, kad to nepadarius, teismo sprendimu padėties ištaisyti nebebus galima, savivaldybės biudžetui bus padaryta didelė žala, kurios išieškojimas iš ją padariusių asmenų būtų problemiškas.

Pareiškėjų teigimu, nebūtų įmanoma panaikinti ir visų neteisėtai išrinktų asmenų savivaldybės vardu priimtų sprendimų ir veiksmų pasekmių.

Vilniaus apygardos administracinis teismas nutarė priimti nagrinėti J.Imbraso ir A.Liudkovskio skundą.

Prašymą pritaikyti reikalavimo užtikrinimo priemones – iki teismo sprendimo šioje byloje įsiteisėjimo sustabdyti skundžiamų aktų vykdymą teismas atmetė, nes mano, kad nesiėmus užtikrinimo priemonių, sprendimo įvykdymas nepasunkės ir nepasidarys negalimas.

Skundo patenkinimo atveju pareiškėjai būtų grąžinti į pareigas ir jei atsirastų neigiamų pasekmių, tai nepasunkintų sprendimo vykdymo, o atsiradusi žala būtų išieškoma įstatymo nustatyta tvarka. Trečiaisiais suinteresuotais asmenimis teismas nutarė į bylą įtraukti Vilių Navicką, Romą Adomavičių, Gintautą Babravičių, Stanislovą Šriūbėną.

Portalas primena, kad nepaisydama Juozo Imbraso sprendimo nukelti savivaldybės tarybos posėdį savaite vėliau, vasario 11 dieną sostinės opozicija susirinko pati ir patvirtino naują Vilniaus merą - 49 metų konservatorių Vilių Navicką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių