Quantcast

Valdžia saugo V.Tamulionio užnugarį

Vilniaus miesto taryba antrąkart neįstengė atleisti savivaldybės bendrovės „Šnipiškių ūkis“ laikinojo vadovo Vidmanto Tamulionio, įtariamo bendrovės lėšų grobstymu.
 
Merui pagailo V.Tamulionio

Vos pradėję svarstyti darbotvarkę tarybos nariai susipešė dėl V.Tamulionio atleidimo. Šįkart už šio klausimo išbraukimą arba ne balsuota net keturis kartus.

Pirmąkart klausimas nesurinko posėdyje dalyvaujančių politikų balsų daugumos. Tačiau opozicinės Liberalų ir centro sąjungos frakcijos prašymu dėl klausimo balsuota antrąkart. Šįkart nutarta svarstyti V.Tamulionio atleidimą.

Tokios baigties nesitikėjusi miesto valdžia ėmėsi veiksmų. Tvarkos ir teisingumo frakcijos seniūnas Gediminas Rudžionis paprašė dar kartą perbalsuoti dėl klausimo likimo. Esą jis ne tą ,mygtuką paspaudęs. Tuo pačiu jis ėmė  spausti politikus nepriiminėti neva skubotų sprendimų. Esą iki galo lieka neaišku, ar V.Tamulionis grobstė bendrovės lėšas ar ne. Išgirdęs oponento prašymą pasiuto Liberalų sąjūdžio narys Algirdas Gricius. „Tai ar gali taryba tuo pačių klausimu penkis kartus perbalsuoti?“, - pakeltu tonu klausė politikas.

Politikai paliko salę

Mero Juozo Imbraso kumštelėtas į šoną Teisės departamento direktorius Egidijus Vilkickas stojo ginti valdžiai palankios pozicijos. „Perbalsuoti galima, kai to pageidauja frakcija arba meras, ir jei tam pritaria vienas trečdalis visų tarybos narių“, - dėstė E.Vilkickas. Meras paskelbė balsavimą, tačiau opozicija jį ignoravo. J.Imbrasui tai buvo nė motais. Esą jeigu esate salėje, vadinasi dalyvaujate ir balsavimas laikomas įvykusiu.

Balsuota pažeidžiant reglamentą

Tuomet  J.Imbrasas, pasinaudodamas posėdžio pirmininko teisėmis, paskelbė dar kartą kartojantis balsavimą dėl klausimo įtraukimo į darbotvarkę. Niekas iš valdžios nesistengė merui priminti, kad vos prieš 15 minučių už tai buvo nubalsuota ir tas sprendimas iki šiol galioja.
 
Pakartotinio balsavimo rezultatai pagaliau įtiko valdžiai – 26 politikų prašymu klausimo nuspręsta į darbotvarkę netraukti.

Sprendimą išsaugoti V.Tamulioniui darbo vietą palaikė ne tik koalicijoje esantys Tvarkos ir teisingumo frakcijos nariai, lenkų frakcijos nariai bei „nepriklausomieji“. Prie jų netikėtai prisidėjo ir valdžią paremti panorę bei dėl vicemero postų derantys socialdemokratai ir frontininkai.

Opozicija įsitikinus, kad sprendimas klausimo neįtraukti yra neteisėtas ir jį žada apskųsti teismui.

Kyšo socdemų ir „Fronto“ ausys

Apie V.Tamulionio galimą pinigų grobstymą ir savivalę Vilniaus miesto valdžia informuota dar prieš pusmetį, bet iki šios dienos jokių veiksmų nesiimta. Kalvarijų turgaus prekiautojai įsitikinę, kad Vilnių valdanti Tvarkos ir teisingumo partiją tyčia ilgai nereagavo į jų skundus, nes esą jos vadovams V.Tamulionis taip pat atriekia nemažą dalį neteisėtai pasisavintų lėšų. Galima korupcija Kalvarijų turguje susidomėta tik po to, kai skandalas nuvilnijo per žiniasklaidos priemones.

Tačiau ir po skandalo valdžia ilgai delsė atleisti lėšų grobstymu įtariamą V.Tamulionį. Tai jau antrasis tarybos opozicijos bandymas atleisti prieštaringos reputacijos„Šnipiškių ūkio“ vadovą. Pirmąkart parašai už šio klausimo įtraukimą į tarybos darbotvarkę taip pat patyrė fiasko. Mat opozicija per vėlai pradėjo rinkti politikų parašus ir nespėjo klausimo užregistruoti.

Opozicinės Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas Algimantas Vakarinas tąkart tvirtino, kad valdančioji koalicija juos apgavo. Parašų esą nė neplanuota rinkti, nes seniūnų sueigoje buvo vienbalsiai nutarta klausimą dėl V.Tamulionio į darbotvarkę įtraukti. Tačiau tarybos sekretoriatas pažado neištesėjo.

Su V.Tamulioniu siejama ne tik Tvarkos ir teisingumo partija, bet ir buvusi socialdemokratų partijos narė, dabar priklausanti Fronto frakcijai J.Žeimienė.

Vilniaus meras Juozas Imbrasas patvirtino, kad prieš pusantrų metų, lipdant valdančiąją koaliciją, socialdemokratai derėjosi ir dėl V.Tamulionio skyrimo į Kalvarijų turgų valdančios bendrovės vadovo postą. Tuo metu socialdemokratų derybinei grupei vadovavo dabartinis „Fronto“ partijos pirmininkas Algirdas Paleckis. Tas pats, kuris šiandien su Vilniaus valdžia derasi dėl sostinės vicemero posto, kurį užimtų J.Žeimienė.

Manoma, kad „Kalvarijų turgų“ administruojanti įstaiga pradės veikti nuo kovo 1-osios dienos.

Susijusios publikacijos:
Valdiška mafija nemari
Kalvarijų turgaus vadovams – patikrinimų lavina
Buvęs meras rūpinasi Vilniaus prekeiviais
„Šnipiškių ūkyje“ nugriaudėjo atleidimai

Verčiamas „Šnipiškių ūkio“ direktorius


Šiame straipsnyje: tamulionisKalvarijų turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių