Quantcast

Šiemet geriausiai brandos egzaminus išlaikė abiturientė iš Vilniaus

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pasveikino šalies abiturientus ir profesinių įstaigų absolventus, sėkmingiausiai išlaikiusius brandos, profesinio mokymo kvalifikacijos ir tarptautinio bakalaureato programos egzaminus ir pažadėjo, kad Vyriausybė peržiūrės egzaminų vertinimo sistemą.

„Džiaugiuosi galėdamas jus šiandien pasveikinti šioje iškilmingoje salėje tokia ypatinga proga - esate mūsų šalies šviesuliai ir ateitis. Be abejonės, egzaminai nėra vienintelis pasiekimų rodiklis, juk kartais juose nusišypso sėkmė, o kartais - priešingai. Egzaminų sesijos kasmet pagrįstai ir nepagrįstai susilaukia daug kritikos, ir ne veltui ši Vyriausybė yra pasiryžusi peržiūrėti vertinimo sistemą. Tačiau kad ir kaip kritikuotume vieną ar kitą egzaminą, turime pripažinti, kad trys, keturi ar net penki šimtukai daug pasako apie egzaminuojamąjį - apie šio žmogaus įvairiapusiškumą, apie jo gebėjimą dirbti ir suprasti, ko jo prašoma, siekti tikslo. Šios savybės bus ypač svarbios ateityje, todėl džiugu, kad jas puoselėjate“, - ceremonijoje Valdovų rūmuose sakė premjeras.

Vyriausybės vadovas atkreipė dėmesį į šiuo metu vykdomą švietimo reformą, kurios tikslas - aukštesnė studijų kokybė. Premjeras abiturientus pakvietė būti drąsiais studentais, pasisakyti už kokybiškas studijas ir taip stiprinti šalies universitetus. Ministras Pirmininkas vylėsi, kad geriausiai egzaminus išlaikę abiturientai įstojo būtent ten, kur norėjo, o pasirinkusiems studijas užsienyje - tai tebus tarpinė stotelė. Juos S. Skvernelis paragino grįžti į Lietuvą ir prisidėti prie pokyčių valstybėje.

Šiais metais geriausiai abitūros egzaminus išlaikė Rūta Leiputė iš Vilniaus Gabijos gimnazijos. Mokinės 5 dalykų pasiekimai valstybiniuose brandos egzaminuose įvertinti 100 balų. Po keturis šimtukus surinko 17 abiturientų. 76 mokiniai gavo po tris šimto balų įvertinimus.

Lyginant su praėjusiais metais, šimto balų įvertinimus gavusių abiturientų skaičius šoktelėjo: 2017 metais 1733 mokiniai gavo 2321 šimto balų įvertinimą, šiemet net 1933 mokiniai iš viso gavo 2424 šimtukus. Bent po vienas šimto balų įvertinimas gautas 56 savivaldybėse iš 60.

Į pagerbimo ceremoniją Valdovų rūmuose pakviesti 10 geriausiai profesinio mokymo kvalifikacijos egzaminus išlaikiusių profesinio mokymo įstaigų absolventų (kurių brandos egzaminų rezultatai taip pat geri), 4 tarptautinio bakalaureato programą geriausiai baigusieji abiturientai ir 108 mokiniai, iš trijų ar daugiau valstybinių brandos egzaminų gavę šimto balų įvertinimus. Abiturientai, gavę vieną ar du šimto balų įvertinimus, pagerbiami savo savivaldybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių