Quantcast

Valdovų rūmams padovanojo gobeleną

Valdovų rūmai sulaukė dovanos. Kolekcionierius Andrejus Balyko ir verslininkas Antanas Bosas padovanojo jiems XVII a. gobeleną. Tai – septintoji dovana rūmams per septynerius statybų metus.

Į verslininkų kalbas apie kilnius tikslus dažniausiai žiūrima įtariai. Kaip nuspėdamas tokias mintis, A.Balyko iš karto atsiribojo nuo skeptikų nuomonių: „Nedaryti nieko ar kritikuoti yra lengviausia. Tačiau aš tikiu, kad jau mūsų karta supras šių rūmų vertę, kai jie bus atidaryti ir ateities kartos bus labai dėkingos žmonėms, kurie šią idėją įgyvendino“.

Kokia gobeleno finansinė vertė, A.Balyko negalėjo pasakyti: „Kūrinys yra vertas tiek, kiek už jį moka. Tai gali būti ir 10 tūkstančių ir kelis kartus didesnė suma“.

XVII a. gobeleną kolekcionierius įsigijo aukcione Prancūzijoje. „Mūsų tikslas – kad kuo daugiau vertingų meno kūrinių liktų Lietuvoje, o ne iškeliautų pas turtingus žmones į užsienį. Geriau gauti mažiau pinigų, bet įvykdyti šį tikslą“, - kolekcionieriui pritarė A.Bosas.

Tikimasi, kad gobelenas bus parodytas visuomenei liepos 6-ą dieną Valdovų rūmuose. Jei iki to laiko rūmai dar nebus paruošti parodoms, jį bus galima pamatyti Taikomosios dailės muziejuje.

Per septynerius rūmų statymo metus šis gobelenas – septintoji įvairių mecenatų  dovana. „Tikimės, kad jų pavyzdys įkvėps ir kitus žmones prisidėti prie Valdovų rūmų idėjos įgyvendinimo“, - kalbėjo Lietuvos dailės muziejaus direktorius Romualdas Budrys.


Šiame straipsnyje: Valdovų rūmaigobelenasbosas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių