Quantcast

Vaikų ir jaunimo centro baseinas duris atvers dar negreit

Vasario pradžioje Vilniaus visuomenės sveikatos centras pareikalavo, kad būtų uždarytas Lietuvos vaikų ir jaunimo centro baseinas, kuriame buvo aptiktos legionelės. Iš pradžių vaikų centro atstovai tikino, kad baseinas duris turėtų vėl atverti po savaitės, tačiau pakartotini tyrimai baseino veiklą atkėlė dar keletui savaičių.

Visuomenės sveikatos centras šiuo metu laukia mėginių tyrimų, kurie parodys, ar pavyko išnaikinti legioneles. Sveikatos centro atstovė Aušra Matevičienė sakė, kad iš vaikų ir jaunimo centro buvo gavę pranešimą, jog baseinas sutvarkytas. Vasario 7 dieną sveikatos centras paėmė mėginius ir pamatę, kad problema dar yra, pakartotinai paėme vandens mėginius vasario 9-tą dieną. „Jei pamatysime, kad nėra bakterijų augimo, protokolas bus rašomas tik po 10 dienų“, - kalbėjo A.Matevičienė.

Visuomenės sveikatos centro specialistė teigė, kad vaikų ir jaunimo centro baseine problema kilo ne su pačiu baseinu, bet su vandentiekio sistema. „Buvo atlikta ir dezinfekcija chloru, ir terminė dezinfekcija, tačiau priemonės pasirodė neveiksmingos. Tai pamačius, buvo nuspręsta baseiną uždaryti“, -kalbėjo pašnekovė. Tikrinant vandentiekio sistemą svarbu įsitikinti, ar jame neužsistovi vanduo ar nėra aklivamzdžių, kuriuose gali daugintis legionelės.

Visuomenės sveikatos centro darbuotoja teigė, kad baseinuose didžiausios grėsmės – kojų grybelis ir legioneliozė. A.Matevičienė teigė pastebėjusi, kad dar daug gyventojų vengia dėtis šlepetes, eidami į baseiną. Grėsmę baseinuose kelia ir vandenyje dėl netinkamos priežiūros pradėję daugintis mikroorganizmai. „Yra nurodyta, koks chloro kiekis turi būti palaikomas baseine. Jei jo yra mažiau, ateina daugiau žmonių, gali kilti problemų“, - aiškino specialistė. Mažų baseinų (sūkurinių vonių) vanduo turi būti keičiamas kas tris mėnesius, didžiųjų baseinų – vieną kartą į metus. Keičiant baseino vandenį, taip pat yra valomos sienos bei vykdoma dezinfekcija.

Vilniaus visuomenės sveikatos centras teigia, kad kasmet bent kartą patikrina 85 proc. baseinų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baseino lankytojas

Baseino lankytojas portretas
Kai sveikatos centro klierikai negauna "savo dalies", jie visuomet randa net ir tai, ko nėra.

Vaksiukas

Vaksiukas portretas
Kodel jus dedat nuotraukas su plaukikais? Atrodo lyg jie cia butu kalti del to kad atsitiko sita beda :/
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių