Quantcast

Vadovauti Operos teatrui panoro aštuoni kandidatai

Galimybe užimti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovo pareigas susidomėjo 8 asmenys, neatmetama, kad dar bus sulaukta ir daugiau pretendentų.

Konkurso dalyviai paraiškas teikti galėjo iki antradienio vakaro, tačiau dar tikimasi sulaukti dalyvių iš užsienio.

„Pabrėžiame, kad tai - ne galutinis skaičius, jį žinosime po dviejų savaičių, kai gausime galbūt išsiųstus registruotus laiškus iš užsienio“, - BNS sakė kultūros ministrės atstovas spaudai Viktoras Bachmetjevas.

Anot jo, vėliausiai konkursas į LNOBT direktoriaus postą turėtų įvykti iki spalio 25-osios.

Kultūros ministerija konkursą į LNOBT vadovo postą paskelbė liepą. Teatrui šiuo metu laikinai vadovauja finansų vadybininkas Sigitas Žutautas. Jis postą perėmė iš Gintauto Kėvišo, šį po 15 metų vadovavimo teatrui kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson atleido iš pareigų už nustatytus viešųjų ir privačių interesų pažeidimus.

Naujajam teatro vadovui keliamas reikalavimas turėti universitetinį arba jam prilygintą meno, humanitarinių arba socialinių mokslų magistro laipsnio išsilavinimą

LNOBT direktorius taip pat privalės turėti mažiausiai penkerius metus vadovaujamo darbo patirties, mokėti anglų, prancūzų arba vokiečių kalbą. Konkurso  dalyviai turės pristatyti penkerių metų teatro programą, joje turės būti įvertinta teatro veikla ir pateikta ateities vizija.

Su konkursą laimėjusiu kandidatu bus sudaryta penkerių metų darbo sutartis.


Šiame straipsnyje: Operos teatrasvadovaskonkursas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių