Quantcast

V. Uspaskicho advokatas prašo kreiptis į Konstitucinį Teismą

Sukčiavimu kaltinamo Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho advokatas Vytautas Sviderskis teismo prašo kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad šis išaiškintų, ar Operatyvinės veiklos įstatymas neprieštarauja Konstitucijai.

Panašų prašymą anksčiau buvo pateikęs kaltinamosios Vitalijos Vonžutaitės advokatas Arūnas Petrauskas, bet teismas jį buvo atmetęs.

Jei Vilniaus apygardos teismas šį prašymą tenkintų, Darbo partijos vadinamosios juodosios buhalterijos byla būtų sustabdyta, kol sprendimą priims Konstitucinis Teismas.

„Policijos, FNTT, VSD ir STT pirmaeilis uždavinys yra prevencija - užkirsti kelią nusikaltimams“, - kalbėjo V. Sviderskis.

Advokatas savo kalboje minėjo Lietuvos Aukščiausiojo 2011 lapkritį priimtą nutartį baudžiamojoje byloje. Joje FNTT pareigūnams buvo pavesta dalyvauti nusikalstamos veikos imitavimo modelyje. Jie įvykdė užduotį, bet savo veiklą tęsė dar metus.

Pasak advokato V. Sviderskio, LAT nusikalstama veika pripažino tik tą, kuri įvykdyta imituojant nusikalstamą veiką, po jos sekusios veikos pripažintos neteisėtomis.

„Ačiū Dievui, Lietuvos teismas stoja žmonių gynymui. Aš prašau kreiptis į Konstitucinį Teismas, nes piktnaudžiaujama operatyvine veikla yra iki šiol. Neskubėkite atmesti A. Petrausko prašymo - su šia problema bus vis tiek susidurta“, - kalbėjo V. Uspaskicho advokatas.

Nutartį dėl šio ir kitų prašymų teismas skelbs 16.30 val.

Teisme taip pat buvo paskelbti Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos teisme gauti raštai, kuriuose teigiama, kad Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro gydytoja V. Uspaskichui pažymą dėl neatvykimo į teismą išdavė ne pilnai ištyrusi pacientą.

Prokuroras Saulius Verseckas sakė, kad dar sykį įsitikino, kad medikai pažymas išduoda ne visa pagrįstai ir teisėtai.

„Galbūt reikia inicijuoti kreipimąsi į Sveikatos apsaugos ministeriją?“, - sakė prokuroras.

Vilniaus apygardos teismui ketvirtadienį parodymus baigė duoti sukčiavimu įtariamas Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas. Po jo apklausos teisme paskelbti per ikiteisminį tyrimą duoti politiko parodymai.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų. Be V. Uspaskicho, kaltinimai pateikti dar trims asmenims ir pačiai partijai.

V. Uspaskichas teismui parodymus davė dvi dienas. Antrą dieną jis savo kalboje minėjo ir toliau aršiai kritikavo buvusią partijos centrinės būstinės darbuotoją Virginiją Jagminaitę, pasak kaltinamojo, anksčiau teistą už dokumentų klastojimą. V. Uspaskichas sakė, kad  V. Jagminaitė kartu su Nijole Steponavičiūte buvo infiltruotos į partiją, kad sukurtų apgaulingos finansinės apskaitos imitaciją.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valys

Valys portretas
Neabejotina, kad tas procesas yra politinis. Bet politinis bylos pobūdis nėra lengvinanti aplinkybė, politinis pobūdis apsunkina kaltinamųjų atsakomybę. Pagalvokite, tie partiečiai užuot gerbę įstatymus, kuriuos jie Seime ir priėmė, tuos įstatymus jie patys ir sulaužė. Už tai turi būti griežtesnė bausmė, ir ypač partijos vadovui p. Uspaskiui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių