Quantcast

V. Uspaskichas Vilniui žada nemokamą viešąjį transportą

Į Vilniaus merus kandidatuojantis Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas tarp savo tikslų įvardija nemokamą viešąjį transportą vilniečiams, privilegijų suteikiantį „vilniečio pasą“.

„Nemokamas viešasis transportas, įvedant palaipsniui pagal socialines grupes. Vilniaus miesto pasas, leidžiantis lengvatinėmis sąlygomis naudotis miesto infrastruktūra ir paslaugomis“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje savo viziją, jei taptų meru, pristatė V. Uspaskichas.

Jis tikina, kad pirmuoju etapu nemokamai viešuoju transportu būtų leista naudotis socialiai remtiniems žmonėms. Pasak politiko, kitų didmiesčių pavyzdžiai parodė, kad išlaidos, kurias patirtų sostinės viešasis transportas, būtų galima kompensuoti ketvirtadaliu sumažinus automobilių kiekį mieste ir taip sumažėjus spūstims.

„Būtų sutvarkyti privatininkų srautai, galvoju, tai būtų patogu – atsirastų lėšų iš kitos pusės sutvarkant vieną programą“, – kalbėjo Darbo partijos lyderis.

Jis taip pat sako, kad su teisininkais „ieškoma galimybių įteisinti atsakomybę“ už rinkimų programos nevykdymą.

V. Uspaskichas teigia esąs pasiryžęs sumokėti milijono eurų užstatą, kurį, jam neįvykdžius pažadų, būtų galima panaudoti socialinėms ar kitoms miesto reikmėms.

Teismas įrodė, kad Uspaskich neturėjo jokios asmeninės naudos, tam reikia padėti tašką.

Kandidatas taip pat žada skirti dėmesio Vilniaus saugumui, patogesniam medicininiam aptarnavimui, investuoti į infrastruktūrą, skirtą sveikam gyvenimo būdui, skatinti susisiekimą elektromobiliais, paspirtukais, dviračiais, pasirūpinti geresniu susisiekimu su sostine regiono gyventojams.

Savo apsisprendimą kandidatuoti į merus V. Uspaskichas paskelbė minint 15 metų nuo Darbo partijos įkūrimo. Jis, taip pat partijos kolega Vytautas Gapšys ir buhalterė Marina Liutkevičienė yra nuteisti už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą.

„Teismas įrodė, kad Uspaskich neturėjo jokios asmeninės naudos, tam reikia padėti tašką. Bet aš dar pristatysiu visuomenei bylos eigą, dėl ko ji buvo sukurta“, – apie „Juodosios buhalterijos“ bylą kalbėjo V. Uspaskichas.

Politikas sako, jog nėra politinės jėgos, su kuria jis negalėtų dirbti savivaldybės taryboje.

Jis taip pat žada į Vilniaus valdymą įtraukti visuomenę.

„Valdžia labai arti ir kartu su visuomene dalyvauja miesto valdyme, švarus, saugus miestas. Tikrai žinau, kaip tai padaryti, sieksiu, kad Vilnius taptų patraukliausia sostine Europos Sąjungoje“, – tvirtino V. Uspaskichas.

Kitąmet vyksiančiuose savivaldybių tarybų ir tiesioginiuose merų rinkimuose dalyvaus dabartinis sostinės vadovas Remigijus Šimašius, konservatoriai kandidatu į sostinės savivaldybės vadovus kelia parlamentarą Dainių Kreivį, socialdemokratai – partijos lyderį Gintautą Palucką.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga svarsto galimas parlamentaro Tomo Tomilino, europarlamentaro Antano Guogos kandidatūras. Dalyvavimo Vilniaus mero rinkimuose kol kas oficialiai dar nėra patvirtinęs potencialus kandidatas, buvęs meras Artūras Zuokas.

Mero postas – ne riba

Kandidatas į Vilniaus mero postą Viktoras Uspaskichas sako, kad mero postas jo politinėje karjeroje - tikrai ne paskutinis. Jeigu jį išrinktų į sostinės merus, pabaigęs kadenciją V.Uspaskichas dalyvautų tiek prezidento, tiek Seimo rinkimuose. Pasak europarlamentaro, tai yra Darbo partijos vadovo pareiga.

„Esu partijos pirmininkas, partijos pirmininkas turi užimti atsakingiausią poziciją visuose rinkimuose, tai atsakingiausias yra Vilniaus mero postas.(...) Dalyvaus visuose rinkimuose. Jeigu būsiu išrinktas meru, tuomet stop. Visą kadenciją atidirbu ir tuomet galėsiu dalyvauti ir kituose rinkimuose“, - teigė V. Uspaskichas.

„Jeigu ir išrinktų (į sostinės merus. - ELTA), aš vis tiek turėčiau stovėti su savo komanda, su partija, visuose rinkimuose petys į petį, todėl, kad Vilniaus meras nėra riba politinėje karjeroje. Partijos pirmininko pareiga yra aktyviai dalyvauti visuose rinkimuose, todėl tai yra natūralus dalykas“, - „Delfi“ studijoje sakė V. Uspaskichas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

darius

darius portretas
vienas kieciausiu politiku sekmes

Užpakalychas

Užpakalychas portretas
Jeigu ruskis taptu Vilniaus meru, tai tikrai Vilnius taptu "kiečiausiu miestu" Europos sąjungoje. Wow !

Anonimas

Anonimas portretas
Politinis lavonas turbut jau pritruko pinigu meilužėm?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių