Quantcast

V. Urbonavičius: Vilniaus savivaldybės taryboje galimas balsavimo klastojimas

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 19 dieną Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Vidas Urbonavičius kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimo balsų klastojimo balsuojant dėl „vartų mokesčio“ padidinimo Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro sąvartyne.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas įstatymo 43 skyrius numato visą gamą nusikalstamų veikų kuriuose numatyta atsakomybė už klastojimo veiksmus.
Kaip rodo Seime susiklėsčiusi praktika tokie balsavimo rezultatus klastojantys asmenys, ne tik šalinami iš užimamų pareigų, bet ir jiems taikomas baudžiamasis persekiojimas. Baudžiamųjų įstatymų pažeidinėjimas neturėtų tapti įprasta praktika Vilniaus miesto savivaldybės taryboje.

„Akivaizdu, kad Šiukšlių klausimai yra tokie svarbūs, kad ne tik meras „stebuklingai“ atsišaukia iš atostogų, bet galimai yra klastojami Darbo partijos frakciją atstovaujančių narių balsai. Labai nesunku pasižiūrėjus tarybos posėdžio vaizdo įrašą pamatyti, kaip tai atsitiko ir kas už tai yra atsakingas. Manau, kad prokurorams tai irgi nesudarys jokių sunkumų“ – mano V. Urbonavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių