Quantcast

V. Landsbergis: užtektų viena gatve pagerbti Nepriklausomybės atkūrėjus

  • Teksto dydis:

Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis pasisako prieš Kovo 11-osios akto signatarų pagerbimą gatvėms suteikiant jų vardus.

Pasak jo, tokio įamžinimo nereikia – užtektų pavadinti vieną gatvių Kovo 11-osios Nepriklausomybės atkūrėjų gatve, pranešė LRT televizija. 

„Kai kurie buvo išrinkti, bet buvo išvažiavę į Maskvą, jų per tą balsavimą jau nebuvo, nes traukinys jau buvo išvažiavęs, darbotvarkė užsitęsė. Vienu žodžiu, čia yra visokių tokių dalykų, kurių neverta net nagrinėti po vieną, imant po vieną atskirai“, – teigė jis.  

„Mano pasiūlymas būtų vieną gatvę, gražią, svarbią, ne kokiame nors užkampyje, pavadinti Kovo 11-osios Nepriklausomybės atkūrėjų gatve“, – pridūrė V. Landsbergis.

Specialistai sutaria, kad gatvių signatarų vardais vadinti nereikėtų. Jie siūlo šių žmonių atminimą įamžinti kitais būdais, pavyzdžiui, atminimo lentelėmis. Viena tokių Vilniuje, Didžiojoje gatvėje, jau įamžina signataro Kazimiero Antanavičiaus atminimą.

Vilniaus miesto savivaldybė pasiūlė kai kurias gatves Vilniaus rajone, netoli Naujosios Vilnios, kur kuriasi naujas miesto kvartalas, pavadinti anapilin išėjusių Kovo 11 -osios akto signatarų vardais, bet idėja suabejojo dalis tarybos narių.

Vilniaus miesto taryba į kitą posėdį rinksis po kelių savaičių, kur vėl svarstys gatvių pavadinimų klausimą. Vilniuje, Kairėnuose, jau yra vieno iš kovo 11-osios signataro – Česlovo Kudabos – gatvė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
dėdulė kgbistas , landsbergis , jau susigriebė visus kiek įmanoma apdovanojimus ,dabar bijo konkurentų ,na tik trūksta tapti Prezidentu ,tik ta " Šunauja" vis nepasirašo .

Rikas

Rikas portretas
Labai racionalu !

emigrants

emigrants portretas
pasikeitė Lanzbergis, pats dabar per TV aiškina, kad su komunistų partja viskas buvo gerai, kad su KGB bendradarbiavusius reikia užslaptinti, man įdomu į kokią religiją jis dabar atsivertė, negi jis užmirš ir savo šūkį, rusai puola
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių