Quantcast

Užupyje ruošiama teritorija naujoms statyboms

  • Teksto dydis:

Užupyje, buvusioje „Vilijos” siuvyklos teritorijoje, jau vyksta griovimo darbai. Nekilnojamojo turto vystymo ir plėtros bendrovė „MG Valda” yra gavusi leidimą 1,24 ha teritorijoje Polocko g. 17 nugriauti čia stovinčius avarinės būklės pastatus ir rengti teritoriją naujoms statyboms.

Išskirtinėje Vilniaus vietoje ant Vilnelės upės šlaito iškils mažaaukščių namų gyvenvietė „Užupio krantinės”. Bendras numatomas plotas sieks 24,2 tūkst. kv. m.

Pasak UAB „MG Valda” generalinės direktorės Sigitos Survilaitės-Mekionienės, Vilniaus senamiestyje ir Užupyje praktiškai nebelikę vietų, kur galima būtų kurti unikalios koncepcijos gyvenvietę, o ne pavienius namus.

„Užupis – autentiška ir unikali Vilniaus senamiesčio dalis su jai būdinga istorine architektūra, diktuojančia sąlygas ir naujai vystomiems projektams. Bendradarbiaudami su Užupio bendruomenės atstovais siekiame sukurti gyvenvietę, kuri darniai įsilietų į ilgus metus skaičiuojantį Užupio architektūrinį ansamblį, sunkiai įsivaizduojamą be senamiesčiui būdingų elementų: čerpinių stogų, mansardų, savitų fasadų“, - sakė „MG Valdos“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

„MG Valdos” investicijos į buvusios „Vilijos“ siuvyklos konversijos projektą sieks net 80 mln. Lt. Griovimo darbams ir teritorijos paruošimui įmonė skirs apie 1,5 mln. Lt.

Nekilnojamojo turto vystymo ir plėtros bendrovė „MG Valda“ be „Užupio krantinių“ gyvenvietės šiuo metu vysto trečiąjį „Antakalnio terasų” etapą „Pušų terasos“ bei „LightHouse“ projekto antrąjį etapą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių