Quantcast

Užupyje atidengta Konstitucija latvių kalba

  • Teksto dydis:

Pažymint Latvijos pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai, šiandien Vilniaus meras Remigijus Šimašius kartu su Latvijos ambasadoriumi Mārtiņš Virsis ir Užupio respublikos premjeru Sakalu Gorodeckiu atidengė Užupio Konstituciją latvių kalba.

„Kaip miesto vadovas išvykau pirmojo oficialaus vizito į užsienį - į Užupio respubliką. Šis faktas neabejotinai liudija, kad norim su jumis gyventi taikoje ir gerbti tas tiesas, kurias skleidžiate savoje Konstitucijoje. Nepaisant visų separatistinių ginčų, tikiuosi, kad ir ateity mūsų santykiai liks labai šilti ir, kad jūs tikrai liksite ištikimi Vilniaus vėliavai“, –  sakė sostinės meras, įteikdamas užupiečiams Vilniaus vėliavą. 

Tai 24-oji Konstitucija užsienio kalba šioje sienoje.  Paupio gatvės siena jau papuošta  Konstitucijos lentomis lietuvių, anglų, prancūzų, rusų, lenkų, jidiš, tibetiečių, gruzinų, airių, danų, turkų, italų, suomių, ukrainiečių ir kitomis kalbomis bei tarmėmis.  Užupio Konstitucija žinoma ne tik Vilniuje, bet ir toli už miesto ir net mūsų valstybės ribų.

Žmogus turi teisę būti laimingas. Žmogus turi teisę mylėti. Žmogus gali būti laisvas. Žmogus atsako už savo laisvę. Žmogus turi teisę nebijoti. Nepasiduok. Tokie ir panašūs priesakai yra skelbiami Užupio Konstitucijoje.

340 Užupio respublikos ambasadorių įvairiose pasaulio valstybėse, miesteliuose ir rajonuose skelbia žinią apie Užupio respubliką ir jos pagrindą – konstituciją. Tarp jų yra ir mokslininkų, poetų, dėstytojų. Po ceremonijos renginio svečiai aplankė Užupio Angelo aikštę ir statulą,  Užupio meno inkubatorių, kur vyko  Jungtinės latvių menininkų parodos „Šviesa ir šešėliai“ atidarymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Simasius pagarsino savo filosofija

Simasius pagarsino savo filosofija portretas
"norime gyventi taikoje",bet veiksime pries jusu konstitucijoje (!)sklaidziamas tiesas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių