Quantcast

Užsikirtęs plėšikų ginklas suteikė šansą pasipriešinti

Ankstų trečiadienio rytą Vilniuje bandyta apiplėšti vieną uždarąją bendrovę, tačiau nusikaltėlių ginklui neiššovus, bendrovės darbuotojai pasipriešino užpuolikams.

Kaip pranešė Policijos departamentas, du kaukėti asmenys į Jočionių gatvėje esančios vienos uždarosios akcinės bendrovės gamybinių pastatų teriorijoje pastatytą stacionarų vagonėlį įsibrovė apie 6.25 val.

Tuo metu vagonėlyje buvo keturi bendrovės darbuotojai. Įsibrovėliai iššovė vieną kartą į lubas ir pareikalavo atiduoti visus turimus pinigus, mobiliuosius telefonus bei raktus nuo seifo, kuriame saugomas bendrovės turtas.

Nekviestų svečių sulaukę vyrai, sutriko, tačiau tik trumpam. Vienas bendrovės darbuotojų, greitai susigriebė, ką atsakyti plėšikams į jų reikalavimus ir pareiškė, kad raktų nuo įmonės seifo jie neturi.

Kaukėtiems plėšikams toks atsakymas nepatiko. Vienas jų nukreipė pistoletą vyrui į koją, paspaudė nuleistuką ir iššovė, tačiau šūvio garso nepasigirdo, ginklas užsikirto.

Ginklui neiššovus, sutriko patys užpuolikai. Tuo pasinaudoję keturi vyrai puolė ant jų ir pabandė įsibrovėlius sulaikyti. Vagonėlyje kilo sumaištis. Nors bendrovės darbuotoju buvo dvigubai daugiau nei nusikaltėlių, sulaikyti šių jiems nepavyko.

Plėšikai spruko pro vagonėlio duris, kartu su savimi išsinešdami du mobiliuosius telefonus, kuriuos jiems anksčiau buvo atidavę bendrovės darbuotojai.

Pasipriešinimo metu peiliu į ranką buvo sužeistas 34 metų vyras, tačiau žaizda buvo tik paviršinė, į medikus jis kreiptis atsisakė.

Apie užpuolimą bendrovės darbuotojai iškart pranešė policijos pareigūnams ir nupasakojo įtariamųjų bruožus. Netrukus nesėkmingo apiplėšimo vykdytojai apie savo „žygdarbį“ jau pasakojo pareigūnams.

Įtariamieji, kuriems 46-eri ir 44-eri metai uždaryti į areštinę. Dėl plėšimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.


Šiame straipsnyje: plėšimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių