Quantcast

Užrašai ant šiukšlių padėjo surasti aplinkos teršėjus

Dieną naktį budintys Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento darbuotojai šią savaitę jau išaiškino 3 pažeidėjus, teršusius aplinką. Paprasčiausiai buvo rasti šiukšlintoją, kuris gamtą teršė, palikdamas šiukšles su savo vardu, pavarde ir net namų adresu.

Ukmergės rajono Liaušių kaimo gyventojas šiukšlėmis bandė atsikratyti, išpildamas jas krūmynuose. Tačiau aplinkosaugininkai spėjo jį nufilmuoti ir nufotografuoti, todėl jam nebeliko nieko kito kaip tik prisipažinti teršus aplinką. Pažeidėjui skirta administracinė bauda, o nespėtas išpilti šiukšles teko vežti į sąvartyną.

Kitas gyventojas miške išpylė šiukšles, kuriose buvo ne tik jo vardas, pavardė, adresas, bet ir telefono numeris. Dėl tokio poelgio žmogus teisinosi, kad sąvartynas sekmadienį nedirbo, todėl šiukšles išpylė netoli sąvartyno esančiame miške. Jam skirta administracinė bauda, taip pat buvo duotas privalomasis nurodymas surinkti ir sutvarkyti buitines atliekas.

Tame pačiame miške rastoje kitoje šiukšlių krūvoje buvo išmesta daug mokyklinių sąsiuvinių ir vadovėlių, tad pareigūnams ir vėl nekilo sunkumų nustatyti pažeidėją. Visiems miške šiukšlinusiems gyventojams gresia administracinė baudos nuo 100 iki 200 litų.

„Ne vietoje išmestos šiukšlės ne tik gadina gamtos grožį ar byloja apie netinkamą elgesį, - sakė Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Ukmergės agentūros vedėjas Jonas Čivas. - Tai didelis nusikaltimas aplinkai. Plastikiniai, metaliniai daiktai, stiklas, elektroninės ar statybos atliekos ilgą laiką žaloja augmeniją, nuodija aplinkos orą, užteršia vandenį.”

Pasak Jono Čivo, po visuotinės akcijos „Darom 09” daug pakelių ir kitų gamtos kampelių bus sutvarkyta. Kad pamiškės ir vėl nevirstų sąvartynais, kiekvienas gyventojas turėtų sudrausminti ne vietoje šiukšlinančius asmenis, informuoti apie pažeidėjus aplinkosaugos pareigūnus.


Šiame straipsnyje: šiukšlės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių