Quantcast

Už vėliavos neiškėlimą – bauda

Vasario 16-ą dieną valstybinių vėliavų neiškėlusiems vilniečiams buvo skirtos baudos. Kadangi pažeidėjų rasta daug, pirmą kartą rengtą akciją planuojama kartoti ir Kovo 11-ą dieną.

Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną – vasario 16 dieną – Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės poskyrio pareigūnai surengė patikrinimą ar yra laikomasi LR Valstybinės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymo.

Pareigūnai, patikrinę Senamiesčio seniūnijos gatves – Gedimino pr., Aušros vartų, Universiteto, Šv. Ignoto, Labdarių, Vilniaus, Vokiečių, Skapo, Pilies ir kitas, nustatė net pusę šimto pažeidimų. Už įstatymo nesilaikymą pažeidėjams – tiek pastatų šeimininkams, tiek įstaigų vadovams bus surašyti protokolai ir išsiųsti Apylinkės teismui dėl baudų skyrimo. Baudos – nuo 10 iki 60 litų, priklausomai nuo to, ar pažeidėjai – privačių namų gyventojai, ar įstaigos.

Švenčių dienomis (Vasario 16, Kovo 11 ir Liepos 6 dienomis) Lietuvos valstybės vėliava turi būti keliama prie valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų, išskyrus tas valstybės ir savivaldybių institucijas, prie kurių Lietuvos valstybės vėliava turi būti iškeliama nuolat, taip pat prie gyvenamųjų namų.


Šiame straipsnyje: Lietuvos vėliavaVasario 16

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių