Quantcast

Už šildymą – milžiniškos skolos

Nors jau prasidėjo naujas šildymo sezonas, atsiskaityti už praėjusį iki šiol nespėjo tiek dalis gyventojų, tiek Vilniaus miesto savivaldybė. Skolos šilumą tiekiančiai "Vilniaus energijai" skaičiuojamos milijonais litų.

Vilniečiai jau kelias savaites miesto ir asmeniškai mero Artūro Zuoko socialinio tinklo "Facebook" paskyroje prašė pradėti šildymo sezoną. Tačiau tik šią savaitę savivaldybė paskelbė šildymo sezono pradžią Vilniaus miesto gyvenamuosiuose, administraciniuose ir visuomeniniuose pastatuose. Prieš tai šilumos vartotojai patys galėjo inicijuoti savo pastatų šildymo pradžią.

Regis, šis delsimas buvo ne be pagrindo. Dar nuo praėjusio šildymo sezono susikaupė nemenkos tiek savivaldybės, tiek gyventojų skolos.

Pasak "Vilniaus energijos" atstovo Nerijaus Mikalajūno, gyventojų skolos už šildymo paslaugas šiuo metu siekia 30,5 mln. litų. Tačiau vilniečiai nėra didžiausi įmonės skolininkai.

Didžiausia "Vilniaus energijos" skolininkė yra Vilniaus miesto savivaldybė. "Skolų daug. Pagrindinės skolos yra ne gyventojų, bet savivaldybės įmonių. Gyventojų skolos nemažos, tikrai, bet savivaldybės skolos jas viršija", – sakė N.Mikalajūnas.

Jo teigimu, savivaldybė šiuo metu įsiskolinusi 52,9 mln. litų.

Tiesa, šildymo paslaugų teikimo sustabdyti nesiruošiama niekam. Skolininkų problemas stengiamasi spręsti taikiu būdu, tačiau pasitaiko ir piktybiškai nusiteikusių gyventojų.

"Didžioji problema būna, jei žmonės tiesiog nusprendžia ignoruoti šį klausimą. Tikrai labai geranoriškai žiūrime ir suprantame žmonių problemas. Prisidedame prie tų problemų sprendimo. Tačiau jei yra tam tikras piktybiškumas, sprendžiame teisminiais būdais", – teigė N.Mikalajūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių