Quantcast

Už nepašalintus varveklius gresia bauda iki tūkstančio litų

Pastatų savininkams už nepašalintus nuo stogų varveklius gresia baudos nuo 200 iki 1000 litų, praneša Vilniaus savivaldybė.

Vilniaus mieste atšilus orams ant pastatų stogų padaugėjo varveklių. Vilniaus miesto savivaldybės specialistai, Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai tikrins, ar pastatų savininkai, administratoriai pašalina pavojingus varveklius.

Miesto savivaldybė atkreipia visų savininkų, valdytojų ir techninių prižiūrėtojų dėmesį dėl pastatų priežiūros žiemą.

Pastato prižiūrėtojai privalo stebėti, kad nesikauptų sniegas ir ledas ant pastatų stogų ar išorinių durų stogelių, prie švieslangių, sienų, langų. Jeigu susiformuoja varvekliai ir susikaupia per daug sniego, pastatų naudotojai privalo kuo skubiau pašalinti nuo pastatų susikaupusį sniegą ir nuo stogų nudaužyti varveklius. Atliekant šiuos darbus, pastatas turi būti aptvertas.

„Žiemos sezono metu dėl ant statinių stogų susikaupusio sniego, o atšilus orams dėl susidariusio ledo padidėja ir laikančiųjų konstrukcijų apkrovos. Dėl šios priežasties padidėja pastatų griūčių rizika, o krentantys varvekliai gali sužaloti pro pastatą einančius žmones. Todėl pastatų savininkai privalo stebėti, ar ant pastatų neatsirado varveklių ir nedelsiant juo nudaužyti. Kol šie darbai bus atlikti, apverti pastatą“, - pabrėžė Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius.

Pagal administracinių teisės pažeidimų kodeksą, už taisyklių nesilaikymą gali būti skirtas įspėjimas arba bauda nuo 200 iki 1000 litų.

Jeigu pastato naudotojas nesiima veiksmų, nors kyla pastato griūties grėsmė, gali būti baudžiamas nuo 1000 iki 5000 litų.


Šiame straipsnyje: varvekliaivarveklispastatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių