Quantcast

Už ne vietoje pastatytus automobilius – 74 įspėjimai

Į Jūros šventės renginius privačiais automobiliais važiavę klaipėdiečiai tapo potencialiais pažeidėjais. Vėlyvą vakarą uostamiesčio gatvės lūžo nuo automobilių, kilo keli konfliktai tarp vairuotojų.

Nepasitenkinimus reiškė ir centrinės miesto dalies gyventojai, kurių namų kiemus užgriozdino reginių išsiilgusių atvykėlių mašinos.

Automobilių eilės vakare nutįso iki miesto pakraščių. Vairuotojai automobilius statė ne tik ant šaligatvių, bet veržėsi net į uždarus kiemus.

„Oficialiai įspėti 74 vairuotojai dėl ne vietoje paliktų automobilių. Tai tikrai yra labai daug. Sudarytą potencialių pažeidėjų sąrašą šiandieną dar peržiūrėsime. Pirmą kartą už tokį pažeidimą gresia tik įspėjimas. Tačiau jei paaiškės, kad tas pats vairuotojas užfiksuotas kelis kartus, taokysime atsakomybę“, – tikino Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga.

Automobilių stovėjimo problemai spręsti specialiai šventės metu į gatves buvo pasiųsti 8 Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai.

Nė vienas valdininkas nesipiktino, kad teks padirbėti švenčių metu.

„Jie susitvarkė su šia užduotimi. Stebėjo situaciją ne tik centrinės dalies gatvėse. Jiems teko nukrapštyti automobilius nuo žaliųjų plotų Danės upės krantinės skvere“, – aiškino pareigūnas.

Pasirodo, kad automobiliais ant žaliosios vejos įsigudrino važiuoti Jūros šventės mugės prekybininkai. Jiems buvo leista atsivežti savo įrangą, tačiau laikyti automobilių skvere negalima.

Jei šeštadienio vakarą pasikartos ta pati situacija ir pareigūnams įklius antrą kartą tą patį pažeidimą darantis vairuotojas, jis gaus pranešimą apie surašytą protokolą.

„Raginame automobilius palikti atokiau nuo centro“, – akcentavo A.Leliuga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valerij

Valerij portretas
Gyvenu danes g,moku rinkliava,tai penktadieni vos negavau baudos,nes pasistaciau ant zolyno,klausimas valdininkams ,kur man statit masina kai visos vietos yra uzgrobtos atvikeliu?

Eduardas Kriščiūnas

Eduardas Kriščiūnas portretas
Gal ponas Leliuga gali paaiškinti pagal kurį ATPK straipsnį surašė „oficialius įspėjimus“? Kiek prisimenu, už netinkamą parkavimą įspėjimas negali būti skiriamas, numatyta tik bauda. --- 124(1) straipsnis. Kelio ženklų reikalavimų nesilaikymas, žmonių vežimo ir Kelių eismo taisyklių pažeidimas [...] Sustojimas ar stovėjimas vietose, kuriose Kelių eismo taisyklės draudžia sustoti ar stovėti (išskyrus šio straipsnio trečiojoje dalyje numatytus sustojimo ir stovėjimo tvarkos pažeidimus), taip pat sustojimas ar stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų arba važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas – užtraukia baudą vairuotojams nuo dvidešimt aštuonių iki aštuoniasdešimt šešių eurų. --- Minima trečia dalis kalba apie stovėjimą pervažose ir autostradose, už tuos pažeidimus galima ir teises atimti.

Kingdom

Kingdom portretas
Nu negaliu ziureti i si taukais apaugusi snuki!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių