Quantcast

Už grotų atsidūrė buvęs Seimo narys A.Ivanauskas (papildyta)

Penktadienio vakarą Vilniaus 3-osios apylinkės teismas mėnesiui leido suimti buvusį Seimo narį 49 metų Algirdą Ivanauską.

Jis, kartu su dar keturiais bendrininkais įtariamas sukčiavimu bandęs užvaldyti didelės vertės svetimą turtą.

Ar tenkinti prokuratūros prašymą leisti suimti įtariamąjį, teisėjas Pavelas Borkovskis svarstė kelias valandas. Jo nuomone, nusikaltimas, kuriuo įtariamas A.Ivanauskas yra sunkus, todėl kardomoji priemonė suėmimas, yra pagrįsta.

Iš teismo salės, pareigūnų pro galines salės duris išvežtas A.Ivanauskas su žurnalistais nebendravo. Jis neatsakė net į klausimą, ar prisipažįsta esąs kaltas.

Teigiama, kad buvęs parlamentaras, Operatyvinės veikoos parlamentinės kontrolės komisijos pirmininkas bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys

A.Ivanauskas kartu su bendrininkais bandė pasisavinti be žinios dingusio asmens butą. Šiam reikalui įgyvendinti, jie suklastojo dokumentus.

Vieną iš A.Ivanausko bendrininkų penktadienį teismas leido suimti 3 mėnesiams. Prokurorai planuoja prašti leidimo ir dar dviejų įtariamųjų sulaikymui. Dar vienas įtariamasis, pasislėpė ir yra ieškomas.

A.Ivanauskas buvo Darbo partijos Vilkaviškio rajono skyriaus pirmininkas. 2004 metais pagal partijos sąrašą buvo išrinktas į Seimą. 2008-ųjų balandį jis perėjo į Socialdemokratų frakciją.

Socdemai A.Ivanausko kandidatūrą buvo iškėlę 2008-ųjų Seimo rinkimuose, tačiau vienmandatėje Ignalinos - Švenčionių apygardoje jam nepasisekė.

Nuo 1995 iki 2004 metų A.Ivanauskas vadovavo savo individualiai įmonei „Vilkaviškio nekilnojamasis turtas“. Įtariama, kad buvęs politikas kartu su savo padėjėjais supirkdavo pigiai butus iš asocialių asmenų ir juos brangiau parduodavo.

ei įtarimai pasitvirtins, A.Ivanauskui gresia laisvės atėmimo bausmė iki 8 metų.

 


Šiame straipsnyje: Ivanauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių