Quantcast

„Upės autobusas“ – išskirtinis būdas apžiūrėti Vilnių

Mėgstantiems vandens pramogas – reguliarius reisus Neryje pradėjo „upės autobusu“ jau pramintas laivelis. Kiekvieną sekmadienį kursuojantis keltas, pasak organizatorių, – išskirtinis būdas apžiūrėti Vilnių.

Nors pasiplaukiojimai Nerimi organizuojami jau ne pirmą sezoną, šis laivelis – naujiena. Paskutinį vasaros mėnesį savo keliones pradėjo keltas, kuriame telpa 16 žmonių.

„Neseniai gavome laivą, kuris jau pritaikytas didesnėms grupėms žmonių, tai pagalvojome, kad galbūt tiktų ir paprastiems vilniečiams, kuri nebūtinai tam pasiplaukiojimui turėtų surinkti grupę draugų. [...] Sugalvojome, kad galėtų būti kaip upės autobusas“, – pasakojo kelionių Nerimi iniciatorius Saulius Paukštys.

Kiekvieną sekmadienį upės autobusas keleivius už 20 litų plukdo nuo centre esančios „Baržos“ prieplaukos iki Valakampių paplūdimio. Laivo maršrute numatytos ir papildomos stotelės: Karaliaus Mindaugo tiltas ir Žirmūnų paplūdimys.

Pasak aplinkosaugininkų, svarbiausia užtikrinti, kad laivai būtų techniškai tvarkingi ir neteršiantys vandens, o tada jau galima džiaugtis, jog gyvenimas prie vandens atgyja.

„Tai – siekis pasitemti Vilniaus miesto savivaldybei, kuri yra atsakinga už nuotekų tinklus, už lietaus kanalizaciją, kad Neries upės vanduo būtų tikrai švarus, geras, o mes, aplinkosaugininkai, rūpinsimės, kad ir žuvų įvairovė, gamtos vaizdai džiugintų vilniečius ir svečius“, – teigė Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento atstovas Jonas Bacevičius.

„Upės autobusu“ pramintas laivas, tikimasi, plaukios, kol atšals orai, o kitais metais sugrįš ilgesniam sezonui. Šių kelionių rengėjai tikisi, kad pavyks įsigyti dar vieną laivą – bus galima džiaugtis kelionėmis ir iki Kernavės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių