Quantcast

Unikalią kepenų operaciją atlikusiems Vilniaus medikams – prezidentės sveikinimas

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pasveikino Vilniaus universiteto ligoninės (VUL) Santariškių klinikų medikų komandą, kuri pirmą kartą Lietuvoje ir Baltijos šalyse atliko unikalią kepenų persodinimo operaciją, kai pacientės ir donoro kraujo grupės buvo nesuderinamos.

„Pirmą kartą Baltijos šalyse atlikta unikali kepenų persodinimo operacija yra reikšmingas visos Lietuvos medicinos žingsnis į priekį”, - sakoma prezidentės sveikinime .

Prezidentė įvertino medikų profesionalumą ir pastangas sudėtingiausiomis aplinkybėmis padėti žmogui, palinkėjo VUL Santariškių klinikų generaliniam direktoriui prof. Kęstučiui Strupui bei profesionaliai medikų komandai ir toliau sėkmingai taikyti naujausius gydymo metodus, dalintis savo patirtimi su jaunąja medikų karta, teigiama pranešime spaudai.

Prezidentės spaudos tarnyba  BNS informavo, kad šalies vadovės sveikinimas medikų komandai bus perduotas raštu.

Dėl ūmaus kepenų nepakankamumo 22 metų studentei iš Alytaus šių metų gegužės 27 dieną buvo atlikta skubi nesuderinamų kraujo grupių kepenų transplantacija. Liepos pabaigoje, praėjus beveik dviem mėnesiams, mergina išleista iš ligoninės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių